انجام تمام تست های سازگاری ماهواره ها بومی سازی شد، تست سازگاری ۳ ماهواره در آزمایشگاه EMC

در گفت وگو با ایسنا اعلام شد
به گزارش بی بدیل پرداز با راه اندازی آزمایشگاه سازگاری الكترومغناطیسی در پژوهشگاه فضایی ایران، امكان اجرای ۱۵ آزمون سازگاری سامانه های فضایی و ماهواره های تا ۱۵۰ كیلوگرمی بر مبنای استاندارد آژانس فضایی اروپا در كشور فراهم گردید، ضمن آنكه تست های سازگاری ماهواره ˮپیامˮ با تجهیزات این آزمایشگاه اجرایی شده است.
انجام تمام تست های سازگاری ماهواره ها بومی سازی شد، تست سازگاری ۳ ماهواره در آزمایشگاه EMC
شهرام غائبی در گفتگو با خبرنگار ایسنا، آزمایشگاه افتتاح شده را با عنوان آزمایشگاه مرجع سازگاری الكترومغناطیسی (EMC) دانست و اظهار داشت: تست های سازگاری از مهمترین آزمون هایی هستند كه در حیطه فضا و ساخت و بهره برداری از سامانه های فضایی مورد استفاده قرار می گیرند.
وی افزود: استاندارد آژانس فضایی اروپا ما را مجاب كرده است كه سامانه های فضایی تولید شده ۱۵ نوع مختلف آزمون را پاس كند كه با راه اندازی این آزمایشگاه همه این آزمون ها را در پژوهشگاه فضایی به صورت كامل اجرایی می نماییم.
غائبی خدمات این آزمایشگاه را مشمول همه محققان كشور در حوزه فضایی دانست و خاطرنشان كرد: خدمات این آزمایشگاه را می توان در حوزه هایی چون تست استانداردهای صنایعی همچون لوازم خانگی و خودرویی تحت پوشش قرار داد.
مدیر آزمایشگاه EMC پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینكه انجام آزمون های سازگاری الكترومغناطیسی در ایران موجود بوده است، تصریح كرد: با عنایت به ابعاد بزرگ چمبرسازگاری الكترومغناطیس این آزمایشگاه قادر هستیم آزمون های مختلف را بر مبنای استانداردهای آژانس فضایی اروپا اجرایی كنیم؛ از این رو این آزمایشگاه كامل ترین و منحصر به فردترین آزمایشگاه سازگاری الكترومغناطیس حوزه فضایی در كشور به حساب می آید.
غائبی با تاكید بر اینكه تابحال تست های سازگاری الكترومغناطیسی ماهواره ها به صورت ناقص انجام می شد، تصریح كرد: در این پژوهشگاه چمبر كوچك سازگاری داشتیم كه همه استانداردها را پوشش نمی داد، ولی با راه اندازی این آزمایشگاه كل آزمون های فضایی را می توانیم انجام دهیم.
این محقق با اشاره به اینكه زمانی كه ماهواره در مدار قرار می گیرد، فضای سختی را تجربه می كند و ما باید تمام این مراحل را از قبل شبیه سازی نماییم تا موفقیت حاصل شود، خاطرنشان كرد: بر این اساس سیاست گذاری ما برای افتتاح این مركز الگوبرداری از كشورهای خارجی بوده است و امیدواریم تا آخر سال ۹۹ یك مركز AIT در سطح آزمایشگاه های معتبر دنیا راه اندازی نماییم.
غائبی افزود: با راه اندازی آزمایشگاه EMC كه جزئی از آزمایشگاه AIT است، برای سامانه های یك تن مطابق با استانداردهای بین المللی آماده عرضه خدمات هستیم و هم اكنون امكان خدمات دهی به ماهواره های ۱۵۰ كیلویی را داریم.
وی با تاكید بر اینكه از سال ۱۳۹۲ فاز نخست آزمایشگاه AIT به راه افتاده است، تصریح كرد: از سال ۹۴ برنامه ریزی كردیم تا بتوانیم به استانداردهای بین المللی برسیم؛ از این رو در فاز اول تست های ماهواره "ناهید" را انجام دادیم و چند ماه قبل به مدت ۲۵ روز ماهواره "پیام" را تست كردیم.
مدیر آزمایشگاه EMC پژوهشگاه فضایی اضافه كرد: ماهواره "ظفر" را در ۶ ماه اول سال آینده تست خواهیم كرد، ضمن آنكه ماهواره های "پارس ۱" و "ناهید ۲" هم از محصولات پژوهشگاه فضایی است و آزمون های آن در این آزمایشگاه اجرا می گردد.
به گفته مدیر آزمایشگاه سازگاری الكترومغناطیسی، در چارچوب برنامه گسترش و توسعه پژوهشگاه فضایی ایران، كشورمان تا آخر سال ۹۹ به فناوری قطع (ابعاد) ۱۰ متر در شبیه سازی فضا خواهد رسید.
وی از تكمیل آزمایشگاه ارتعاشات این مجموعه اطلاع داد و اظهار داشت: برای آزمایشگاه آكوستیك برنامه داریم كه به حد نصاب ۳۰۰ متر برسیم و امیدواریم سال بعد ماهواره های "ظفر"، "پارس ۱" و چندین ماهواره دیگر را در مرحله پرتاب خواهیم داشت.




زمان: 19:55:09
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 3998
امتیاز: 5.0
تگهای خبر: خدمات , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل