عرضه تسهیلات هزار میلیاردی برای توسعه دانش بنیان های فضایی

معاون علمی رئیس جمهور خبر داد؛
به گزارش بی بدیل پرداز، معاون علمی رئیس جمهور اظهار داشت: در دوره جدید معاونت، صحبت هایی با سازمان فضایی داشتیم و به منظور تقویت حوزه فضایی، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی درنظر گرفته ایم.
عرضه تسهیلات هزار میلیاردی برای توسعه دانش بنیان های فضایی

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در گفتگو با بخش خبری ساعت ۲۱ شبکه خبر عملکرد دو ماهواره کوثر و هدهد که حالا در مدار قرار دارند را تشریح نمود.
وی بر اهمیت پذیرش شکست ها به عنوان پله هایی برای رسیدن به موفقیت تاکید و اشاره کرد: موفقیت های امروز ما نتیجه شکست های روز گذشته هستند؛ باید از تکنولوژیهای جدید بیاموزیم که گاهی اوقات از راه تجربه شکست ها به موفقیت دست پیدا می نماییم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور اضافه کرد: این رویکرد در پروژه های فضایی اخیر هم بسیار مشهود بوده است. دو ماهواره کوثر و هدهد حالا در مدار قرار دارند و ما از عملکرد آنها بسیار خرسندیم. اهمیت این پروژه ها در آن است که هر دو ماهواره اکنون به صورت فعال داده ها را دریافت می کنند، بطوریکه ما دو مرتبه در روز، از مدار داده دریافت می نماییم. بامداد امروز و ساعت ۹ شب، هر دو ایستگاه دریافتی داده ها را به صورت موفقیت آمیز دریافت کرده اند.
نقطه عطفی در صنعت فضایی
افشین، پرتاب موفقیت آمیز نخستین ماهواره دانش بنیان بخش خصوصی به فضا را نقطه عطفی در توسعه صنعت فضایی کشور دانست و بیان کرد: این پروژه از سال ۱۳۹۸ در معاونت علمی آغاز شد و در سال ۱۴۰۰ با وزارت ارتباطات قراردادی به امضا رسید که برپایه آن، داده های حاصل از این ماهواره ها خریداری شود. حدود ۵۰ درصد از هزینه های این خریدها توسط وزارت ارتباطات و باقی مانده آن توسط معاونت علمی تأمین شد.
وی با بیان این که این موفقیت نتیجه همکاری و هماهنگی های گسترده داخلی و بین المللی است، اضافه کرد: همکاران ما از معاونت علمی اکنون در روسیه به سر می برند تا جزئیات پرتاب را پیگیری کنند.
افزایش شمار شرکت های دانش بنیان حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری به وضعیت فعلی شرکت های دانش بنیان در عرصه فضایی اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون، ما حدود ۳۰ شرکت دانش بنیان در این زمینه داریم که از این تعداد، ۲۰ شرکت فعال هستند؛ یکی از علل عدم افزایش میزان شرکت های فعال در این زمینه به چالش های اقتصادی در رابطه با صنعت فضایی برمی گردد. ما امیدواریم که با این پرتاب موفق و حمایت های مجدد، اقتصاد این حوزه رونق بگیرد و بتوانیم در کوتاه مدت تعداد شرکت های فعال را به ۳۰، ۴۰ و حتی ۶۰ شرکت افزایش دهیم.
ورود بخش خصوصی، گامی به سمت تجاری سازی
وی در ادامه اظهارات خود، به سابقه ساخت ماهواره در دانشگاه ها اشاره و بیان کرد: در گذشته، ماهواره ها توسط دانشگاه ها ساخته می شدند، هرچند این امر به رسوخ علمی خوبی در دانشگاه ها کمک می کرد؛ اما نتایج آن به تجاری سازی منجر نمی شد.
افشین با تأکید بر اینکه، امروز، ورود بخش خصوصی به این حوزه را به عنوان نخستین و مهم ترین گام تلقی می کنیم؛ افزود: در گام بعد، تصمیم گرفتیم که فرایند ساخت ماهواره ها را به بخش خصوصی واگذار نماییم.
تسهیلات ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای پرواز دانش بنیان های حوزه فضایی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، اظهار داشت: در دوره ی جدید معاونت، صحبت هایی با سازمان فضایی داشتیم و بمنظور تقویت این بخش، تسهیلاتی معادل یک هزار میلیارد تومان برای حوزه فضایی درنظر گرفته ایم؛ این اقدام می تواند به تحریک بیشتر بخش خصوصی کمک نماید و امیدوار هستم بزودی خبری خوش بر مبنای افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان در این زمینه از ۳۰ به ۶۰ و حتی ۱۰۰ را به اطلاع شما برسانم چونکه پتانسیل های بسیاری برای رشد و توسعه در صنعت فضایی وجود دارد.
اهمیت داده های فضایی و هزینه های گزاف خرید آن ها
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در ادامه بررسی تحولات جدید در صنعت فضایی کشور، نقش حیاتی داده های فضایی را در پیشرفت سایر علوم مورد تاکید قرار داد.
وی اظهار داشت: این یک مقدمه برای سایر علوم است؛ بعنوان مثال، در عرصه های هوش مصنوعی، مدیریت انرژی، بحث های زیست محیطی و… داده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند و این داده ها به طور عمده نیازمند ماهواره ها برای جمع آوری و ارسال هستند.
افشین اضافه کرد: باید به این نکته دقت کنیم که خرید داده های فضایی هزینه بر است. به صورت تقریبی، عمر عملیاتی یک ماهواره در حدود سه سال است و هزینه خرید داده برای یک سال برابر با هزینه ساخت دو ماهواره است. به عبارتی؛ وقتی یک شرکت برای یک سال داده خریداری می کند، به شکلی میتوان اظهار داشت که هزینه ای معادل ساخت دو ماهواره را پرداخت کرده است.
ایجاد کانون های رشد فناوری فضایی در هفت دانشگاه
وی بر اهمیت توجه به دانشگاه ها در توسعه فناوری فضایی و همکاریهای مشترک اصرار کرد و اظهار داشت: ما نباید از ظرفیتهای دانشگاه ها غافل شویم. بهمین منظور، برنامه ویژه ای برای هفت دانشگاه برتر کشور درنظر گرفته ایم که دارای پتانسیل و زیرساخت های فضایی هستند.
افشین با اشاره بر اینکه دانشگاه ها به عنوان کانون هایی برای رشد فناوریهای جدید در عرصه فضایی درنظر گرفته شده است؛ اشاره کرد: این همکاری تحت قالب توافق نامه های سه جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دانشگاه و سازمان فضایی صورت خواهد گرفت.
توسعه فناوری فضایی، زنجیره ای متصل بین علم و صنعت
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور افزود: توسعه علم در دانشگاه ها و تجاری سازی آن در قسمت خصوصی باید به عنوان یک زنجیره پیوسته دیده شود. ما بدنبال شکل دهی این زنجیره هستیم تا بتوانیم با همت و تلاش جوانان سرزمینمان به تحقق این هدف نائل شویم.
افشین، همینطور در پایان اظهار امیدواری کرد و اظهار داشت: باتوجه به ظرفیتهای موجود و عزم محکم جوانان، بتوانیم به دستاوردهای ملموس و قابل توجهی در حوزه فناوری فضایی نائل شویم.


منبع:

زمان: 11:50:01
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 81
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل