واكنش نمایندگان به فیلتر شدن تلگرام

در گفت وگو با ایسنا مطرح شد
بی بدیل پرداز: به دنبال حكم دادستانی تهران در خصوص مسدودسازی تلگرام در روز گذشته، این پیام رسان برای اكثریت مخاطبان از دسترس خارج شد.
واكنش نمایندگان به فیلتر شدن تلگرام
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، فیلترینگ یك پیام رسان ارتباطی آن هم در شرایطی كه گوشیهای هوشمند امكان برقراری ارتباط اینترنتی بین افراد را به سادگی و با نرم افزارهای مختلف میسر می كنند به نظر تحلیلگران چندان منطقی نیست؛ چون افراد بنا به نیازشان به پیام رسان های دیگر كوچ می كنند و امكانات مورد نیازشان در تلگرام را در آن پیام رسان ها جستجو می كنند.
در این بین صاحب نظران معتقدند كه نباید انحصار در یك پیام رسان محدود شود و باید با رقابتی عادی همه پیام رسان های داخلی و خارجی بتوانند از مزایا برخوردار شوند.
نهایتا باوجود تمامی این نظرها، روز گذشته دادستانی تهران حكم فیلتر شدن تلگرام را صادر كرد كه مورد انتقاد اقشار مختلفی از مردم همچون نمایندگان مجلس و در مقابل استقبال برخی دیگر از مردم و نمایندگان قرار گرفت.
خبرنگار ایسنا در گفت وگوهای جداگانه با نمایندگان مجلس، نظرات آنها را درباره فیلترینگ تلگرام جویا شده است.

كمال دهقانی نماینده تفت و میبد و نایب رییس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:

موافق گردش آزاد اطلاعات هستم

«هیچ كس با گردش آزاد اطلاعات مخالفتی ندارد ولی شاهدیم كه پیام رسان ها در سطح بین المللی و به هیچ كسی و جایی پاسخگو نیستند كه بتوان با استفاده از آنها جرایم را مورد پیگیری قرار داد.

فضای مجازی دارای نقاط مثبت و منفی است كه باید علاوه بر نگاه به مزایای آن، از معایبش هم غافل نشد. به هر حال بنده موافق گردش آزاد اطلاعات هستم بنابراین معتقدم كه باید تدابیری در فضای مجازی اتخاذ شود تا اقدامی ضد امنیت و آبروی مردم صورت نگیرد و حیثیت و آبروی افراد و امنیت جانی و مالی آنها خدشه دار نشود.

بر این اساس باید مجلس قوانین لازم در فضای مجازی را تدوین كند تا در این عرصه با حساب و كتاب وارد شویم.»

طیبه سیاوشی نماینده تهران و عضو كمیسیون فرهنگی مجلس:

كاش پیش از فیلتر تلگرام، پیام رسان جایگزین معرفی می شد.

«فضای مجازی دارای فرصت ها و چالش هایی است كه باید با مقابله با تهدیدات آن از فرصت هایش استفاده كرد؛ یعنی بر روی فرصت ها سرمایه گذاری نماییم نه اینكه با تاكید بر تهدیدها آن را فیلتر نماییم.

كاش نظام به جای فیلتر كردن، جایگزین های دیگر مناسب تری از تلگرام را به مردم معرفی می كرد نه اینكه با فیلترینگ از آنها بخواهد كه از این پیام رسان استفاده نكنند، این شكل تنها بازتاب منفی بین مردم خواهد داشت. مردم نمی پذیرند كه تلگرام صرفا یك تهدید امنیتی است.»

محمدرضا بادامچی نماینده تهران و نایب رییس كمیسیون اجتماعی مجلس:

انتظار نداشتیم تلگرام در دولت روحانی فیلتر شود.

«آقای روحانی قول داده بود فضای مجازی هیچگاه محدود نشود با این قول ما انتظار نداشتیم كه تلگرام فیلتر شود. نباید از فضای مجازی اینقدر وحشت داشت و تبلیغات ضد آن صورت گیرد.

انتظار می رود در مقطع كنونی كه جوانان با تلگرام كار می كنند و دلخوشی آنها ارتباطات با استفاده از تلگرام و انجام كسب و كار است آن را محدود نكنند. متاسفیم كه این اتفاق در دولت روحانی رخ می داد، انتظار می رفت كه حداقل در این باره توضیح دهد.»

مجتبی ذوالنور نماینده قم و عضو فراكسیون ولایی مجلس:

اقدام قوه قضاییه در فیلتر تلگرام بسیار بجا بود

«اقدام قوه قضاییه در فیلتر تلگرام به دلایل متعددی بسیار بجا بود. تلگرام یك پول دیجیتالی جدیدی به نام گرام تولید كرد تا بتواند آن را جایگزین بیت كوین كند. بیت كوین ظرف مدت كمتر از دو ماه حدود یك میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو از كاربران ایرانی در داخل كشور پول برد و آنها اكنون مطالبه گر بیت كوین هستند اما سهامی نیست كه بتواند خرید و فروش كرده و واگذار كند چون پشتوانه ای از نظام مالی دنیا ندارد.

با توجه به اینكه یك چهارم مشتركان تلگرام در كل دنیا را ایران تشكیل می دهد اگر سرمایه های مردم به این سمت برود هیچ دستگاه قانونی، حقوقی، دادگاهی و مرجع قضایی در دنیا برای رسیدگی به این مورد نیست. صاحبان تلگرام اشخاص هستند كه یك دولت و شركت نیست كه بتوان با استفاده از آن و معاهدات بین المللی از مردم دفاع كرد و بیم آن می رفت كه چیزی تبدیل به وضعیت موسسات مالی و اعتباری شود.

با توجه به اینكه تلگرام هیچ ارتباط دیپلماتیكی ندارد نمی توان آن را با استفاده از دادگاه پیگیری كرد چون سرورهایش در خارج از كشور است بنابراین اگر در آینده سرمایه داخلی مردم دچار صدمه شود راه دفاعی وجود ندارد و مردم از این موارد بی خبر هستند. لازم بود كه دولت و مسئولان نظام در این باره واكنش نشان دهند بنابراین اقدام قوه قضاییه شایسته است. اكنون توپ در میدان دولت می باشد كه پیام رسان های داخلی را تقویت و پهنای باند آنها را زیاد كند تا مردم دچار مشكلات در ارتباطات شان نشوند و خلاء تلگرام در میان كاربران پر شود.»

غلامرضا حیدری نماینده تهران و عضو فراكسیون امید:

باید به نقاط مثبت فضای مجازی توجه بیشتری شود

«به نظرم باید عمیق تر به مبحث فیلتر شدن تلگرام نگاه كرد. به صورت كلی رویكردها و ذهنیت های بسته مناسب نمی باشد، نباید همیشه نیمه خالی و جنبه های منفی یك مبحث را نگاه كرد و از نكات مثبت آن غافل شد. این همان نگاهی است كه فكر می كند با بگیر و ببند و پاك كردن صورت مساله می توان كار را پیش برد.

فیلتر ابزاری در دنیای امروز است اما تكنولوژی آنقدر پیشرفت كرده كه می توان از آن استفاده خوب و بد كرد. فضای مجازی همچون چاقویی است كه هم می توان با آن میوه پوست كرد و هم می توان شكم طرف را پاره كرد.

بایستی مقامات در این باره مقداری خویشتنداری می كردند و سعه صدر به خرج می دادند. امیدواریم كه همه عبرت بگیرند.»

زهرا ساعی نماینده تبریز و عضو كمیسیون اجتماعی مجلس:

فیلتر تلگرام در جهت شكسته شدن انحصار پیام رسان ها است

«در فیلتر تلگرام مباحث امنیتی مطرح بود. با این كار می خواهند انحصار پیام رسان ها شكسته شود و محدود به تلگرام نباشد. تلگرام ۴۰ میلیون ایرانی را درگیر كرده بود كه با استفاده از آن به راحتی اطلاعات، آمار و ارقام به خارج فرستاده شده و در دسترس سرورهای اداره كننده آن قرار می گرفت.

با توجه به مباحث امنیتی در كشور فیلتر تلگرام كار خوبی بود منتهی باید پیام رسان قوی و قابل اعتمادی برای مردم جایگزین شود. در این بین تولید اعتماد در میان مردم اهمیت بسیاری دارد تا آنها به سمت پیام رسان های داخلی روند.»

محمد كاظمی نماینده ملایر و عضو كمیته تعیین مصادیق مجرمانه:

مخالف فیلترینگ هستم

شخصا با فیلترینگ تلگرام موافق نیستم، البته از پیام رسان های داخلی حمایت می كنم. مردم را باید به سمت استفاده از پیام رسان های داخلی تشویق كرد، ولی در عین حال این ممنوعیت ها نمی تواند مفید باشد.

از طرف دیگر به نظر می رسد فیلتر تلگرام به لحاظ فنی امكان پذیر نیست كما اینكه روسیه هم نتوانست این كار را انجام دهد. مردم ما اینقدر عاقل، بالغ و اهل تشخیص هستند كه می دانند چطور از پیام رسان تلگرام استفاده كنند. بخشی از مردم از امكانات تلگرام بعنوان منبع و ممر درآمد استفاده می كردند بنابراین به نظرم این اقدامات نتیجه بخش نخواهد بود. امیدوارم بتوان با فرهنگ سازی كوشش كرد كه مردم به سمت پیام رسان داخلی بروند.»

محمداسماعیل سعیدی نماینده تبریز و عضو كمیسیون فرهنگی:

موافق فیلتر شدن تلگرام هستم

«معتقدم با عنایت به امتناع تلگرام از انتقال سرورهایش به داخل كشور باید فیلتر می شد. تلگرام عملا تبدیل به فضایی شده بود كه خیلی از صدمه های اجتماعی را تشدید می كرد و امكان اراده و كنترل آن وجود نداشت البته خیلی از كشورها چنین دل نگرانی هایی را در مورد مسائل اجتماعی و فرهنگی شان دارند كه ما هم با همین دل نگرانی ها معتقدیم بایستی تلگرام توقیف می شد.

مطالب تلگرام، حاكمیت كشور و احساسات و عواطف مردم را جریحه دار می كرد بنابراین معتقدم فیلترینگ كار درستی بود، از آن طرف باید زیرساخت ها و امكانات لازم برای رقابت بین پیام رسان های داخلی تولید شود تا مردم به نیازهایشان دسترسی پیدا كنند.»

ابوالفضل سروش نماینده تهران و عضو فراكسیون امید:

فیلترینگ چاره كار نیست

«معتقدم با این مسیر و شیب تند تكنولوژی، محدود و مسدود كردن جوابگو نیست و تنها سبب نارضایتی می گردد. ای كاش برای عوارض منفی تلگرام تدبیر بهتری اندیشیده می شد چون فیلترینگ چاره كار نیست.»

گفت وگوها از منیرسادات سیدرضا




زمان: 14:22:19
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 4587
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل