نیازهای صنعت در عرصه هوش مصنوعی شناسایی می شود

به گزارش بی بدیل پرداز، معاون سیاست گذاری و توسعه معاونت علمی اظهار داشت: همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی فرصتی برای به همرسانی شرکت های دانش بنیان و شناسایی نیازهای واحدهای صنعتی بالغ به عنوان طرف تقاضا است.
نیازهای صنعت در عرصه هوش مصنوعی شناسایی می شود

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نشست خبری همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی در محل معاونت علمی برگزار گردید.
مهدی الیاسی، معاون سیاست گذاری و توسعه، در این جلسه به رویکرد معاونت علمی در تعامل با بنگاه های بزرگ اقتصادی پرداخت و اظهار داشت: تمرکز معاونت در یک دهه گذشته (۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰) بر شکل دهی زیست بوم دانش بنیان و افزایش و ارتقا شرکت های دانش بنیان معطوف بود و در نتیجه کوشش های یک دهه گذشته، امروز این زیست بوم دربردانده بالاتر از ده هزار شرکت دانش بنیان است که البته تنها ده درصد آنرا شرکت های بزرگ می سازند. ازاین رو، نیازمند حضور بنگاه های بزرگ کشور هستیم.
وی افزود: از سال ۱۴۰۱ که قانون جهش تولید دانش بنیان تصویب گردید، پیوند بین بازیگران دانش بنیان و شرکتها و بنگاه های بزرگ اولویت یافت تا طی آن، بنگاه های بزرگ، محور و پیشران نوآوری در صنعت خودشان شوند.
به گفته الیاسی، تأکید معاونت علمی در این بحث، ناظر به دو بخش مطالعه و توسعه و سرمایه گذاری شرکت های بزرگ در شرکت های دانش بنیان است که به شکلگیری این شبکه کمک می نماید.
به گفته وی در قانون جهش اقتصاد دانش بنیان ابزارهایی برای این مهم تعریف شده است؛ یکی از ابزارها ماده ۱۱ یا همان قانون اعتبار مالیاتی است. الیاسی در این رابطه خاطرنشان کرد: ما مبنی بر ماده ۱۱ قانون جهش، شبکه ای را تحت عنوان مدیران مطالعه و توسعه و نوآوری کشور راه اندازی کردیم و حدودا ۲۰۰ بنگاه بزرگ کشور، تعداد زیادی از معاونین مطالعه و توسعه شرکت ها، معاونین سرمایه گذاری، شتاب دهنده ها و اجتماعی از فعالان نوآوری شامل دانش بنیان و غیر دانش بنیان را گردهم آورده ایم و تابحال دو جلسه از این مجمع برگزار شده است؛ محور این دو جلسه جهت گیری های سیاست گذاری، تسهیل قانون جهش تولید دانش بنیان و تسهیل سرمایه گذاری بود اما بر آن شدیم تا در سومین جلسه این شبکه، موضوعات فناورانه را هم کلید بزنیم و این مهم انگیزه ای شد تا سومین جلسه شبکه مدیران مطالعه و توسعه و نوآوری و همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی را با هم برگزار نماییم.
معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی افزود: هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی به عنوان یکی از مگاترندهای جهانی، تأثیرات قابل توجهی بر آینده جهان خواهد داشت و کشورهای مختلف تلاش می کنند اقدامات مؤثری در این خصوص انجام دهند. ایران نیز با عنایت به سیاستهای علم و فناوری به عنوان یکی از راهبردهای اصلی، توسعه هوش مصنوعی را در دستور کار خود قرار داده است و باید برای استفاده از ظرفیتهای این فناوری و همراهی با پیشرفیت های روز دنیا همه ظرفیت ها و داشته های کشور را برای این مساله به کار گرفت.
به گفته او، معاونت علمی سه رویکرد مکمل را در بحث هوش مصنوعی دنبال می کند؛ نخست کوشش برای کاهش شکاف و خلاء هایی که در زیرساخت های ملی پردازشی داریم. دوم، بالا بردن ظرفیت دانشی و فنی بویژه در نسل جدید و سوم، نفوذ هوش مصنوعی در بخش های مختلف اقتصاد است که این بخش با اهداف همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی گره می خورد.
الیاسی در آخر تصریح کرد: هوش مصنوعی تحولات عظیمی را در دنیای امروز رقم زده است اما با این وجود، کاربردی سازی هوش مصنوعی در اقتصاد موضوعی است که کمتر به آن پرداخته شده است این در شرایطی است که ما در کشور از ظرفیت دانشی قابل قبولی در این حوزه برخوردار هستیم و اینجا است که پیوند بین دانش بنیان ها و بنگاه های بزرگ موضوعیت پیدا می کند و امیدوار هستم این همایش، فرصتی برای به همرسانی شرکت های دانش بنیان و شناسایی نیازهای واحدهای صنعتی بالغ به عنوان طرف تقاضا و بازار هدف این فناوری نوظهور باشد. همچنین، نفوذ گسترده تر هوشمندسازی در صنایع ایران از دیگر اهداف ما در این همایش است و امید آن می رود که در سالهای آینده کشورمان به یکی از پیشروان این حوزه تبدیل گردد.
گفتنی است؛ همایش ملی هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنایع، به همت صندوق پژوهش و فناوری اقتصاد دیجیتال و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، شبکه مدیران مطالعه و توسعه و نوآوری ۲۸ بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می گردد.
این همایش با تمرکز بر معرفی پروژه های موفق، بررسی ظرفیتهای راهبردی و به همرسانی عرضه و تقاضای فناوری، بستری برای توسعه و به کارگیری هوش مصنوعی در صنایع بالغ در چهار حوزه انرژی (نفت، گاز، پتروشیمی و برق)، فینتک و بانکداری، فولاد و صنایع معدنی و تلکام بوجود می آورد. همچنین، برگزاری پنل های تخصصی، ارائه فضای نمایشگاهی به شرکت های دانش بنیان و فناور و حضور در جلسات مذاکره B۲B از دیگر برنامه های این رویداد است.


منبع:

زمان: 09:31:34
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 24
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل