دستیابی به فناوری خودرو های متصل و اعلام خودکار تصادفات

رییس جهاد دانشگاهی شریف خبر داد؛
به گزارش بی بدیل پرداز، رئیس جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با اشاره به ورود جهاد به حوزه توسعه فناوری ارتباطات خودرو های متصل اظهار داشت: هم اکنون این فناوری بر روی بالای 200 خودرو ریرا در کشور نصب شده است.
دستیابی به فناوری خودرو های متصل و اعلام خودکار تصادفات

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محسن مردانی رئیس جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف با بیان این مطلب اظهار داشت: در توسعه زیست بوم علم و فناوری سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، وارد مذاکره شده ایم. در این راستا، قرار شد تا ۲۵۰۰ متر مربع به فضای فعلی مان اضافه می نماییم و می کوشیم همه این فضا را به حوزه نوآوری کشور اختصاص دهیم.
وی افزود: با همکاری معاونت علمی، همین طور مبادرت به تأسیس یک مرکز نوآوری کرده ایم و تیم ها و شرکت های همکار را مستقیما در مجموعه خودمان مستقر می نماییم که همافزایی بیشتری داشته باشیم.
به گفته مردانی، هم اکنون ۱۴ شرکت در مرکز نوآوری جذب شده اند و اکنون در مجموعه ما مستقر هستند و احتمالاً تا آینده این مرکز جدید به بهره برداری برسد. البته برای تحقق این مهم و تکمیل آن به ۳۰ میلیارد تومان دیگر بودجه نیاز داریم و بدنبال آن دیگر شرکتها را هم مستقر خواهیم کرد.
وی با اعلان اینکه بدنبال پراکنده کاری نیستیم و تمرکز مان بر حوزه های مشخصی در مرکز نوآوری است، اشاره کرد: شرکت های فعال در عرصه خودرو، اپتیک و لیزر، نفت و حوزه های معدنی و آب شیرین کن ها محل توجه است. در نتیجه این همکاری یک هم افزایی دو جانبه بین شرکتها با هم و با خود جهاد دانشگاهی شکل خواهد گرفت که خود ثمرات قابل توجهی را به همراه خواهد داشت.
مردانی اشاره کرد: باتوجه به فضای ۲۵۰۰ متری اختصاص داده شده ما ظرفیت جذب ۲۵ شرکت دیگر را هم داریم.
به گفته وی، برج نوآوری جهاد دانشگاهی صنعتی شریف واقع در ناحیه نوآوری شریف در هفت طبقه با سرمایه گذاری سازمان جهاد دانشگاهی صنعتی شریف و با حمایت جهاد دانشگاهی و معاونت علمی درحال راه اندازی است.
مردانی اشاره کرد: در زیست بوم علم و فناوری مطالبی تحت عنوان موضوعات پیشران در کشور تعریف شده است. عناوینی که اشتغال آفرین و فناورانه است و هم اکنون یک بودجه ۱۰ همتی برای این بخش به معاونت اختصاص داده شده است و در توافقنامه ای که جهاد دانشگاهی با معاونت علمی دارد، مقرر است که سه هزار میلیارد تومان از این بودجه در این جهت هزینه کند و ما با همکاری معاونت علمی درصدد این هستیم که حوزه آب شیرین کن را در این محدوده راه اندازی نماییم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تاریخچه ایجاد این مرکز گریز زد و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی صنعتی شریف در آغاز تاسیس به سبب جنگ همه فعالیت هاش را به حوزه دفاعی معطوف کرد که از آن جمله می توان به سامانه های دفاعی و موشکی و رمز و بیسیم اشاره نمود. ضمن آنکه در خط تولید کاتیوشا خدمات بهادار ای انجام داده ایم. پس از جنگ ادامه کارها را بر روی حوزه های صنعتی مثل حوزه های خودرویی، نفت، آب و آبیاری، معدنی و برخی دیگر حوزه ها متمرکز کردیم. درحال حاصر نیز حدود ۳۰ درصد فعالیت هایمان را در عرصه دفاعی و پس از آن صنعت حفظ کردیم. در دولت های مختلف باتوجه به رویکردهایی که دولت ها با جهاد دانشگاهی داشتند ما نیز تغییر رویکرد داشتیم و یاد گرفتیم خودمان روی پای خود بایستیم. به هر حال ابتدای اسم ما "جهاد" و انتهای آن "صنعتی شریف" است و ما بین این دو نام فعالیت می کنیم؛ درحقیقت هم کار جهادی و هم کاری در سطح صنعتی شریف انجام می دهیم.
مردانی افزود: از دیگر اقدامات ما ورود به حوزه توسعه فناوری ارتباطات خودرو های متصل است. این فناوری را از سال ۹۰ با سرمایه گذاری سازمان گسترش شروع کردیم. اقدامات این امر در آن سال شروع شد، خط پایلوت بین تهران و قزوین و رشت به وجود آمد و روی حدود ۲۰۰ خودرو نصب گردید. با نصب این فناوری خودرو ها هم با مرکز و هم با یکدیگر می توانستند ارتباط بگیرند. این امر توانست سال ۹۳ جایزه خوارزمی را کسب کند. پس از آن با خودروسازها وارد مذاکره شدیم که این فناوری را در خودرو اعمال نماییم. سال ۹۸ با ایران خودرو طرح موضوع کردیم. ایران خودرو یک پروژه کلان تعریف کردند و روی خودرو تارا این اپلیکیشن را ایجاد کردند. کار مقداری طول کشید و نهایتاً سال ۹۹ با ما قرارداد امضا کردند و پس از آن این فناوری را به خودرو ریرا تغییر دادند. هم اکنون این فناوری بر روی بالای ۲۰۰ خودرو ریرا در کشور نصب شده است.
وی درباره ی کاربرد این فناوری اشاره کرد: از آنجائیکه این فناوری به ای سی یو خودرو وصل است و به حسگر خودرو دسترسی دارد، در مواقعی که تصادف رخ دهد و خودرو به هر علت متوقف یا واژگون شود؛ این سیستم بصورت خودکار تصادف را تشخیص می دهد و با جی پی اس موقعیت خودرو را به امداد و نجات جاده ای منتقل می کند. هم کمربند و هم صندلی حسگر دارند و متوجه تعداد سرنشین ها می شوند. بدین جهت این فناوری می تواند مستقیم با سرنشین صحبت کند و روی سقف خودرو نیز بلندگو نصب شده است. سرنشین هم اگر زنده باشد می تواند با مراکز امدادی ارتباط بگیرید و مستقیم صحبت کند. اگر خرابی روی خودرو رخ داد، فرد را به امداد خودرو وصل می کند و از دیاگ خودرو آخرین اطلاعات خودرو به امداد خودرو منتقل می شود. همه اینها را آنلاین روی گوشی تلفن همراه کاربر نیز منتقل می شود.
رییس جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: سال قبل مأموریتی تعریف کردیم که مدیریت زیست بوم نوآوری در تکنولوژی های جدید و راهبردی آینده نگر منتخب بود. یکی دیگر از پروژه های ما در عرصه جمعیت بررسی تاثیر امواج الکترومغناطیسی بر باروری است که درحال مطالعه آن هستیم که از سازمان پدافند غیرعامل کشور ماموریت گرفتیم و نقاط لطمه پذیر را شناسایی کردیم.
وی اظهار داشت: ساخت دستگاه بازیافت اسید کلریدریک از دیگر کارهای ما است. در فولاد سازی مصرف اسید بالایی وجود دارد. یک کارخانه فولادسازی روزی ۶۰ تن مصرف اسید دارد و می توانیم اسید را از زنگ آهن جدا نماییم. ما در این پروژه با کارخانه فولاد غرب آسیا است که در سلفچگان مستقر است قرارداد داریم.


منبع:

زمان: 16:38:29
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 266
امتیاز: 5.0
تگهای خبر: آنلاین , اپل , اپلیكیشن , بازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل