اساسنامه جایزه سعید کاظمی آشتیانی تصویب گردید

در درمان ناباروری و سلول بنیادی؛
به گزارش بی بدیل پرداز، اساسنامه جایزه زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی، باهدف معرفی و تقدیر از دانشمندان و فناوران در حوزه درمان ناباروری، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به تصویب گردید.
اساسنامه جایزه سعید کاظمی آشتیانی تصویب گردید

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از جهاددانشگاهی، در جلسه سه شنبه ۲۴ مردادماه شورایعالی انقلاب فرهنگی به ریاست سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، با رای اعضای این شورا، اساسنامه جایزه زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی تصویب گردید.
جایزه زنده یاد سعید کاظمی آشتیانی، جایزه ای علمی فناورانه در حوزه درمان ناباروری، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
محوریت اصلی جایزه، شناسایی، معرفی و تقدیر از برترین دانشمندان و فناوران برتر این حوزه در جهان با اولویت کشورهای منطقه و جهان اسلام است. این امر از راه ارزیابی طرح های علمی و فناورانه و اعطای جایزه به دانشمندان و متخصصین برتر صورت می گیرد. عنوان انگلیسی جایزه Kazemi Prize است.
همچنین از اهداف این جایزه میتوان به شناسایی، معرفی و قدردانی از دانشمندان و فناوران برتر در حوزه درمان ناباروری، سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی؛ شناساندن توانمندی های علمی و فناورانه جمهوری اسلامی ایران در این حوزه؛ زمینه سازی برای ایجاد ارتباط بین دانشمندان و فناوران این حوزه در جهان و ایجاد رقابت بین دانشمندان و متخصصین این حوزه برای جهاد علمی و عرضه طرح های نوآورانه و مؤثر اشاره نمود.
دوره زمانی اعطای جایزه به صورت سالانه است، و حداکثر به یک نفر شخص حقیقی یا حقوقی، یا بیشتر با تصویب شورای سیاست گذاری، اعطا می شود.
شورای سیاستگذاری و کمیته ی علمی - اجرایی ارکان این جایزه هستند.
شورای سیاستگذاری جایزه که مسئولیت تصویب سیاستهای کلان جایزه را به عهده دارد شامل رئیس جهاددانشگاهی بعنوان رئیس شورا؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور یا معاون ذی ربط؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ذی ربط؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذی ربط و دو نفر اعضای حقیقی که از جانب شورایعالی انقلاب فرهنگی است که برای مدت چهار سال انتخاب می شوند.
همچنین رئیس پژوهشگاه رویان، عضو و دبیر شورای سیاستگذاری است و آیین نامه داخلی و ضوابط انتخاب برگزیدگان، به تصویب شورای سیاستگذاری می رسد.
نهادهای نامزد کننده
برای هر دوره نهادهای نامزد کننده (اشخاص حقیقی و حقوقی) از بین دانشگاه ها و مراکز پژوهشی معتبر جهان با اولویت کشورهای منطقه و جهان اسلام، فرهنگستان های علوم، نهادهای علمی و فناوری بین المللی و دانشمندان برجسته جهان توسط شورای سیاست گذاری تعیین و اعلام می شوند.
کمیته علمی – اجرایی
کمیته علمی – اجرایی مسئولیت پیشنهاد شاخصهای ارزیابی طرح ها به شورای سیاست گذاری، ارزیابی طرح ها و اجرای فرآیند اعطای جایزه را به عهده دارد و اعضای آن شامل رئیس پژوهشگاه رویان بعنوان رئیس؛ معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان و سه نفر عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان یا سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی به انتخاب شورای سیاستگذاری می شود.
همچنین ضوابط و نظام داوری بنا به پیشنهاد رئیس شورای سیاستگذاری توسط شورای سیاستگذاری تصویب خواهد شد.
دبیرخانه این جشنواره، وظیفه پیگیری تصمیمات و اجرای مصوبات شورای سیاستگذاری را بر عهده دارد و موظف به ارسال سالیانه گزارش کلیه اقدامات و مصوبات در ارتباط با جایزه، به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور است.
گفتنی است جایزه شامل: تندیس، لوح تقدیر و هدیه ویژه است که به فرد یا افراد برگزیده تعلق میگیرد و شورای سیاستگذاری می تواند از مشارکت و حمایت سایر نهادهای ایرانی و اسلامی استفاده نماید.
اولین بار این جایزه در سال ۱۳۸۹ به پروفسور رادولف یانیش از آمریکا یکی از خلاق ترین دانشمندان در زمینه زیست شناسی تکوینی، تنظیمات ژنی، زیست شناسی سلول های بنیادی و درمان توسط سلول های بنیادی اعطا شد. دومین جایزه به پروفسور هانس شولر از آلمان در سال ۱۳۹۰ تعلق گرفت، محقق مشهوری که طی سالهای متمادی سهم قابل توجهی در پیشبرد زیست شناسی سلول های بنیادی داشته است.
این جایزه در سال ۱۳۹۴ به پروفسور رابرت لنگر از آمریکا اهدا شد، وی یکی از مهم ترین افراد در زمینه بیوتکنولوژی و یکی از بهترین مبتکران در سراسر دنیا است. چهارمین جایزه در سال ۱۳۹۵ به پروفسور هانس کلورس از کشور هلند که یک متخصص ژنتیک، پزشک، محقق و استاد ژنتیک مولکولی است تعلق گرفت.
کسی که برای اولین بار سلول های بنیادی روده را شناسایی کرد و یکی از محققان برجسته جهان در زمینه سلول های بنیادی طبیعی و پتانسیل آنها برای درمان ترمیمی به حساب می آید. پروفسور مایکل دلوکا از کشور ایتالیا هم در سال ۱۳۹۷ برای تحقیقات خود در زمینه سلول درمانی و ژن درمانی ترکیبی برای بیماری اپیدرمولیز بولوزا (پروانه ای) پنجمین جایزه کاظمی را دریافت کرده است.

زمان: 12:18:52
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 502
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل