بی بدیل پرداز: اخباری از ممنوعیت واردات برخی مدل های پرتقاضای موبایل به علت مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره های اضطراری، به گوش می رسد که درصورت اجرای این ممنوعیت، باتوجه به سهم قابل توجه در بازار و مقرون به صرفه بودن این مدلها در مقایسه با سایر برندها، مشکلاتی را در عرضه و تقاضا و تامین گوشی مورد نظر کاربران ایجاد خواهدنمود.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا، نامه ای از طرف انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشته شده که درخواست تجدیدنظر در ممنوعیت مجوز ثبت سفارش برخی برندهای پرتقاضای موبایل به سبب مشکل عدم مسیریابی صحیح سرشماره های اضطراری را دارد. نامه ای که در اختیار ایسنا قرار گرفته و در این
لینک قابل مشاهده می باشد، حاکی از آنست که واردات برخی مدلهای شیائومی در آینده ممنوع خواهد شد.
در نامه ای که به شرکت های واردکننده برای ممنوعیت واردات مدلهای شیائومی ارسال شده، اینطور آمده که «بر اساس بررسی های انجام شده، گوشیهای موبایل واردشده به کشور، سرشماره های اضطراری ۱۱۰، ۱۱۵ و ۱۲۵ را به درستی مسیریابی نکرده و آن شماره ها را به سرشماره ۱۱۲ هدایت می کنند که این مساله سبب عدم دسترسی فوری ذی نفعان خریدار گوشیهای مربوطه، به سامانه های در رابطه با سرشماره های فوق و بالطبع تضییع حقوق آنها خواهد شد.»
در ادامه اینطور تاکید شده که «با توجه به موضوع فوق و با توجه به ماده ۴ قانون پشتیبانی از حقوق مصرف کنندگان و تعهد ارائه شده توسط آن شرکت در هنگام ثبت سفارش و ترخیص، لازم است تا آن شرکت حداکثر ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ صدور این نامه، نسبت به ارائه اقدامات انجام شده، در امتداد برطرف نمودن مشکل فوق و اطلاع رسانی لازم به مخاطبین و سازمان اقدام نماید. تا زمان احراز رفع اشکال در گوشیهای فوق الذکر، ورود مجدد گوشیهای
تلفن همراه مذکور به کشور ممنوعست.»
مدل REDMINOTE10، مدل REDMI9C، مدل REDMI9C، مدل REDMI9AT، مدل POCOX3، مدل REDMINOTE9 PRO از برند شیائومی، تعدادی از مدلهای برند وان پلاس، اینفینیکس و نوکیا مشمول این نامه می شوند. این در حالیست که جلوگیری از واردات برند شیائومی، بعنوان یکی از برندهای مطرح و پرمصرف گوشی در ایران تبعات خودرا دارد. همچون این که به سبب قیمت اقتصادی این گوشیها در مقایسه با برندهای محبوب تری مانند سامسونگ، مصرف کننده نهایی که در وضعیت بد اقتصادی می تواند با حداقل هزینه یک موبایل کارآمد تهیه نماید، از این فرصت محروم خواهد شد و ناچار است برای خرید یک گوشی از برندهای دیگر، مبلغ بیشتری هزینه کند.
در نامه به رگولاتوری آمده است که شرایط تحریم های خصمانه مقابل ایران، منجر به قطع ارتباط مستقیم با برندهای اصلی موبایل شده و برندهای مطرح به جهت این تحریم ها و استفاده از برخی قطعات و تکنولوژی های آمریکایی، امکان مذاکره با فروش باواسطه یا بی واسطه به ایران را ندارند و بازرگانان با روش های خیلی مشکل و پیچیده با دور زدن تحریم ها نیاز مصرف کنندگان را تامین می کنند که عملا امکان درخواست تغییرات نرم افزاری هم اکنون وجود ندارد.
همین طور طبق آمار انجمن واردکنندگان موبایل اتاق تجاری ایران، طی بازه زمانی تیرماه ۹۹ تا خرداد ۱۴۰۰، تعداد ۸ میلیون و ۴۷ هزار
دستگاه موبایل با برند
سامسونگ در مقابل چهار میلیون و ۵۹۱ هزار دستگاه گوشی شیائومی وارد کشور شده است که این آمار، سهم ۴۶ درصدی سامسونگ در مقابل سهم ۲۶ درصدی شیائومی را نشان میدهد. این یعنی ممنوعیت واردات شیائومی، تعادل بازار را نیز به هم می زند و عدم تامین این میزان تقاضا در بازار موجب به هم خوردن نظم عرضه و تقاضا می شود.
انجمن واردکنندگان در نامه به رگولاتوری، پیشنهادهایی در امتداد حل این مشکل بجای ممنوعیت واردات ارائه کرده است، همچون دریافت تعهد از بازرگانان برای نصب برچسب روش شماره گیری صحیح سرشماره های اضطراری و اطلاع رسانی مناسب در شبکه های فروش و شبکه های اجتماعی شرکتها برای آگاه سازی مصرف کنندگان و همین طور مذاکره و تعامل با سامانه همتا و تصویب کمیته راهبری رجیستری برای ارسال پیامک اطلاع رسانی به مصرف کننده بعد از فعال سازی مدلهای مذکور با هدف آگاه سازی مردم از روش شماره گیری صحیح این شماره ها تا زمان لغو تحریم ها.
منبع: بی بدیل پرداز