به گزارش بی بدیل پرداز، به نقل از ایتنا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینكه فاز دوم فیلترنگ هوشمند به پایان رسیده است از آغاز فاز سوم آگاهی داد.
محمود واعظی امروز در مراسم رونمایی از پروژههای بخش خصوصی در راستای فاز تكمیلی شبكه ملی اطلاعات گفت: فاز سوم شبكه ملی تا انتهای تیرماه و در نهایت ابتدای مرداد ماه به بهره برداری میرسد و برای اینكه این شبكه برای مردم ملموس تر باشد از ارائه دهندگان خدمات در بستر شبكه ملی اطلاعات خواستیم كه دو بخش شبكه دسترسی و خدمات پایه پروژهای خود را قبل از فاز راه اندازی تكمیلی این پروژه افتتاح كنند.
وی با بیان اینكه هم اكنون شركت های بخش خصوصی در مناطقی از كشور كه به هر دلیل تاكنون شركت مخابرات ایران موفق به سرمایه گذاری نشده بود سرمایه گذاری كرده و این خلا را پر كردند، اظهار داشت در سال گذشته ۱۰۰ هزار شغل در بخش كسب و كارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایجاد شده و پیش بینی میكنیم با بستر سازی صورت گرفته در راستای خدمات رسانی به مردم ۱۳۰ هزار شغل امسال در حوزه كسب و كارهای مبتنی بر فناوری و اطلاعات ایجاد شود.
فاز سوم فیلترینگ هوشمند آغاز شد
وزیر ارتباطات درباره آخرین وضعیت فیلترینگ هوشمند گفت: فاز دوم این پروژه به اتمام رسید و اجرای فازسوم آغاز شده است.
وی با انتقاد از سیاستهای دبیر كارگروه فیلترینگ محتوای مجرمانه گفت: اظهاراتی كه ایشان در خصوص فیلترینگ اعلام می كنند نظر شخصی است و مرتب در سخنرانی های خود نظرات شخصی در مورد سیاست فیلترینگ اعلام می كنند اما یك كشور را نمی توان بر اساس نظر یك فرد اداره كرد.
واعظی ادامه داد: آنچه كه سیاست دولت و رهنمودهای رهبر معظم در حوزه فیلترینگ است استفاده میشود و ما نمیتوانیم از طرز تفكر ایشان برای مسدود كردن تمامی سایتها استفاده كنیم.
وی با بیان اینكه برخی نمی دانند كه امروزه در دنیا كارآیی شبكه های فناوری اطلاعات تغییر كرده و ذهنیت شان ذهنیت ۲۰ ساله پیش است اضافه كرد: نگاه ما به تولید فاخر و اپلیكیشن های مفید در این شبكه است.
واعظی با بیان اینكه بیش از ۱۲۰ اپلیكیشن فارسی و حدود ۲۳ هزار توسعه دهنده اپلیكیشن فارسی در حال تولید محتوای فضای مجازی هستند، خاطرنشان كرد: متاسفانه هنوز شاهد این هستیم كه برخی اطلاعات تخصصی در این حوزه ندارند اظهار نظر كرده و برخی از سایتها بر اساس این اظهارات تیتر منفی می زنند.
وزیر ارتباطات ادامه داد: یك آقایی اظهار نظر میكند كه باید همه چی را مسدود كنیم، اما سوال این است كه آیا با مسدود كردن یا فیلترینگ كار درست میشود. اینكه یك كسب و كار را با سرمایه گذاری انجام شده تعطیل كنیم كار درستی است.
وی با بیان اینكه با طرز فكرهای بسته در این خصوص مواجه هستیم، خاطرنشان كرد: اما دولت بر اساس فرمایشات رهبری و نگاه ایشان كه نگاه فرصت و تهدید در فضای مجازی است عمل میكند.
واعظی تصریح كرد : برخی میگویند با مسدود كردن همه چیز درست می شود اما براساس تجربیات ما معقتدیم كه اگر همه چیز را ببندیدم جلوی نوآوری را خواهیم گرفتم و مردم را به سمت استفاده از فیلترشكن سوق میدهیم.
وزیر با تاكید بر اینكه باید مراقب محتوای غیراخلاق در فضای مجازی باشیم گفت: فرصتها باید به سرعت با تولید محتوا مبتنی بر فرهنگ ایرانی افزایش یابد و ما بدنبال ایجاد فضای مجازی پاك در كشور هستیم در این زمینه دولت از بخش خصوصی فعال در این حوزه حمایت خواهد كرد.
فاز آزمایشی اینترنت اشیا در حال انجام است
وزیر ارتباطات در مورد وضعیت اینترنت اشیا در كشور گفت: در ایران و برخی كشور ها برای اینترنت اشیا برنامه ریزی می كنند و تا چند سال آینده انسان، اشیا و محصولات به اینترنت متوصل میشود.
واعظی افزود: برای هوشمند سازی منازل، مدارس و فضاهای كسب و كار كمیته ویژه ای در مخابرات در حال اجرای فاز آزمایشی اینترنت اشیا هستند تا بتوانیم این فناوری را همگام با سایر كشورها در ایران به ویژه در كلانشهرها اجرایی كنیم.
وی در مورد تقابل كسب و كارهای سنتی با كسب و كارهای اینترنتی خاطرنشان كرد: هم اكنون كسب و كار در تمام دنیا به سمت اینترنت پیش می رود و مردم آزادی انتخاب دارند تا از كدام روش استفاده كنند.