بی بدیل پرداز: ذخیره سازی میوه شب عید، شكسته شدن طلسم واردات از ایران توسط كره ای ها، تشریح جزئیات تسهیلات صادراتی توسط بانك مركزی و ضرورت حل مشكلات داخلی در كنار تحریم مهم ترین عناوین خبری امروز اداره اقتصادی ایسنا بود.
به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از ایسنا و بگفته رئیس اتحادیه دارندگان كالاهای تجارتی و سردخانه ها
ذخیره سازی پرتقال، موز و سیب درختی برای ایام عید سال نو انجام شده است. او همینطور در ارتباط با آخرین وضعیت سردخانه های تهران و نگهداری میوه های مورد نیاز در روزهای عید سال نو، اظهار نمود كه هم اكنون سردخانه ها با ظرفیت كامل پرتقال، موز و سیب درختی شب سال نو را دریافت و ذخیره سازی كرده اند و این در شرایطی است كه به سبب كمبود در عرضه نارنگی، این محصول برای عرضه در روزهای عید سال آینده در سردخانه ها ذخیره سازی نشده است.
افزایش دستمزد كارگران پلكانی شود یك كارشناس اقتصادی پیشنهاد كرد كه به جای منطقه ای شدن دستمزد باید
به سمت پلكانی شدن حداقل دستمزد كارگران در سال آینده رفت. وی در عین حال درباره پیشنهاد منطقه ای شدن دستمزد كارگران، اظهار نمود كه منطقه ای شدن دستمزد را به صلاح نمی دانم و معتقدم هر چه به سمت یكسان سازی دستمزدها و برقراری توازن و عدالت در مناطق برویم بهتر است و اگر در مناطق محروم و روستاها دستمزد را كمتر و در كلان شهرها و مناطق شهرنشین بیشتر افزایش دهیم موجب مهاجرت از روستاها به شهرها می شود.
شكسته شدن طلسم واردات از ایران توسط كره ای ها یكی دیگر از اخبار مهم امروز این بود كه
كره جنوبی واردات نفت ایران را در ژانویه سپس چهار ماه وقفه از سر گرفت و بنا بر آمار گمركی واردات این كشور ۷۶ درصد نسبت به ژانویه سال ۲۰۱۸ كاهش داشت. كره ای ها كه پنجمین واردكننده بزرگ نفت در جهان هستند در نوامبر از آمریكا یك معافیت شش ماهه برای ادامه واردات از ایران دریافت نمودند، اما به سبب مسائل پرداخت و بیمه، نتوانستند فوراً وارداتش را از سر گیرند.
جزئیات تسهیلات صادراتی بانك مركزی در ایام گذشته شرایط جدیدی را برای بازگشت ارز حاصل از صادرات صادركنندگان در نظر گرفته كه برمبنای آن،
صادركنندگانی كه ارز بیشتری را به چرخه اقتصاد بازگردانند، بیشتر می توانند از مزایایی كه توسط بانك مركزی در نظر گرفته شده استفاده كنند. این در شرایطی است كه مقامات بانك مركزی پیش بینی كرده اند با اجرای این دستورالعمل جدید، ۱.۷ میلیارد دلار ارز به چرخه اقتصاد كشور بازگردد. گفتنی است برمبنای بخش نامه جدید بانك مركزی، صادركنندگان به چهار دسته مختلف تقسیم بندی شده اند كه برمبنای آن، صادركنندگان با عملكرد بازگشت ارز بیشتر از ۶۰ درصد، بین ۳۰ تا ۶۰ درصد منوط به تفاهم با بانك مركزی، كمتر از ۴۰ درصد و صادركنندگان بدون بازگشت ارز حاصل از صادرات تقسیم بندی شده اند.
تقاضای خریداران بورسی از وزارت نفت ششم و بیستم آبان ماه، اولین و دومین عرضه نفت خام در بورس بود كه نسبتاً با موفقیت انجام شد و نفت خام بفروش رسید. اتفاقی كه پای بخش خصوصی را به فروش نفت باز كرد و نفتی ها رضایت خودرا از این اتفاق ابراز و اعلام نمودند كه این فرآیند ادامه دار خواهد بود. از طرف دیگر، بورسی ها باز اعلام نمودند این عرضه ها بطور منظم انجام می شود كه با این كار، بخش خصوصی بتواند وارد معاملات نفت خام شود. این در شرایطی است كه عرضه سوم و چهارم كه در ایام یكم و بیست و پنجم بهمن ماه صورت گرفت، روند دیگری را طی كردند و اگرچه در این عرضه ها، تسهیلاتی برای خریداران در نظر گرفته شد، نفت بی مشتری ماند. گفتنی است
خریداران در این راستا، پیشنهاداتی نمایش كرده اند كه باید در وزارت نفت بررسی شود. آخرین وضعیت واگذاری املاك علوی در امتداد طرح محرومیت زدایی اهدای اسناد واگذاری املاك علوی بعنوان املاكی كه پیش از انقلاب در مالكیت شاه مخلوع و طاغوتیان بوده و سپس انقلاب برمبنای دستور امام خمینی (ره) و قوانین كشور در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفته اند
تابحال ۷۶ هزار و ۸۴۸ سند طی چهار سال قبل به مردم واگذار شده است كه این روند با همكاری مردم برای تكمیل پرونده های كارشناسی ادامه خواهد داشت. باید اشاره كرد كه ارزش اسناد واگذار شده تابحال رقمی معادل ۱، ۵۶۰ میلیارد تومان است كه برمبنای منویات مقام معظم رهبری و مصوبات ستاندن شده از هیأت امنای بنیاد مستضعفان طبق كارشناسی صورت گرفته بیشتر از ۹۹ درصد آنها به صورت بلاعوض به مردم واگذار شده است.
دلایل ضرورت تغییر مالكیت گوشیهای دست دوم كسانی كه به خرید گوشیهای دست دوم اقدام می كنند، لازم است
با بازگشت به سامانه ی همتا، مالكیت دستگاه را به نام خود تغییر دهند تا بتوانند از سیم كارت جدید استفاده كنند، در غیر این صورت،
تلفن همراه روی سیم كارت جدید فقط به مدت ۳۰ روز قابل استفاده خواهد بود. گفتنی است با اجرای طرح رجیستری (ثبت شماره گوشیهای همراه) و مشمول شدن تمامی برندهای گوشی از شروع اردیبهشت ماه، صرفاً گوشیهایی كه از مبادی قانونی وارد شده اند، در شبكه اپراتوری ایران فعال خواهند شد. در امتداد اجرای آخرین مرحله طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیم كارت (رجیستری)، به تمامی گوشیهایی كه پیامك در خصوص غیرقانونی بودن گوشی دریافت نمودند، از طرف سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، ۳۱ روز مهلت استفاده داده و اعلام گردید سپس آن دیگر از شبكه سرویس نخواهند گرفت.
علت كاهش حجم و ارزش معاملات بورس در هفته جاری دو تعطیلی رسمی وجود داشت در نتیجه
تعداد روزهای فعالیت بازار سرمایه ایران از پنج روز به سه روز كاهش یافت، اما این كاهش ۴۰ درصدیِ تعدادِ روزهایِ فعالیت، تنها یكی از دلایلی بود كه سبب شد كه ارزش معاملات با روند شدید كاهشی رو به رو شود. در سه روز كاری بورس تهران در هفته جاری ارزش معاملات نسبت به هفته قبل ۵۶ درصد كم شد و حجم داد و ستدها با ۶۰ درصد افت رو به رو شد. همین طور تعداد معاملات باز بیشتر از ۵۰ درصد افت را شاهد بود؛ گزارش های ۹ ماهه شركت ها كه حاكی از افزایش سود خالص آنها بود باز نتوانست از كاهش قیمت سهم ها در این مدت جلوگیری كند.
دور باطل افزایش تورم و فقر طبقه متوسط افزایش موج تورم در ماه های گذشته سبب شده خیلی از طبقات جامعه تحت تأثیر این پدیده قرار بگیرند. در این بین طبقات متوسط كه عمدتاً همچون اقشار حقوق بگیر جامعه هستند به سبب ثابت بودن درآمدهای خود بیشتر از همه تحت تأثیر تورم قرار گرفته اند. روند افزایشی تورم علاوه بر اثرگذاری بر شاخص های كلان اقتصادی همین طور روی وضعیت فقر طبقات مختلف و افزایش نابرابری ها اثر گذاشته است؛ در این باره یك اقتصاددان معتقد می باشد كه پ
دیده تورم سبب شده طبقات متوسط روز به روز قدرت خرید كمتری داشته باشند و فقر طبقه متوسط رقم بخورد.
لزوم حل مشكلات داخلی در كنار تحریم رئیس كمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران معتقد می باشد در شرایطی كه تحریم ها و محدودیت های خارجی تلاش می كنند شرایط را برای اقتصاد ایران دشوار كنند،
می توان با بهبود شرایط داخلی لااقل قسمتی از مشكلات فعالان اقتصادی كشور را حل كرد. بگفته وی، امروز در خیلی از كشورهای توسعه یافته این بخش خصوصی و غیردولتی است كه سهم اصلی فعالیت ها را در اختیار دارد و این نقش باز جز با كمك دولت و كاهش نفوذ آن در اقتصاد ممكن نخواهد شد. از این رو با وجود تحریم ها می توان با بهبود شرایط داخلی و از بین بردن محدودیت ها و موانع، كار را برای فعالیت تاجران تسهیل كرد.