سئوی سایت به چه معناست

برای سئوی سایت چه کارهایی باید انجام داد؟
سئوی سایت به چه معناست
تعریف سئو
سئو (SEO) یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، بمنظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استاندارهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام میگیرد. فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا تا لینک های ورودی به سایت شما از سایت های دیگر، گاهی اوقات حصول اطمینان از ساختار مناسب سایت شما برای موتورهای جستجو را سئو مینامیم.
 
مفهوم سئو فقط مربوط به موتورهای جستجو نیست بلکه مناسب سازی سایت برای بازدیدکنندگان نیز از فاکتورهای اصلی آن میباشد. بطوریکه در چند سال اخیر سیاست های گوگل  با انتظارات بازدیدکنندگان از سایت ها همسو شده است.
 
در بلاگسیما برآن شدیم تا تمام عوامل موثر بر SEO را مورد بررسی قرار داده و آموزش های لازم را برای رسیدن به سئو مناسب در اختیار شما قرار دهیم، اگر برای درک مفهوم سئو و انجام آن سردرگم شده اید وبسیما راهنما و پاسخگوی سوالات شما در زمینه آموزش بهینه سازی سایت خواهد بود.
 
اهمیت سئو در چیست؟
 
اکثر کاربران اینترنتی صفحات مورد نظر خود را از موتورهای جستجوی اصلی مانند گوگل، بینگ و یاهو پیدا میکنند، از اینرو سئو مناسب کلید شما برای رسیدن به بازدید بیشتر است. علاوه براین موتورهای جستجو همان چیزی را در اختیار کاربران قرار میدهند که آنها بدنبالش هستند به همین دلیل در مقایسه با تبلیغات اینترنتی مشتریان اعتماد بیشتری به سایت شما خواهند داشت و این امر ارزش سئو را دوچندان خواهد کرد.
 
 کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو اهمیت بالایی دارند، تجربه نشان داده است که جذب بازدیدکننده زیاد از طریق گوگل میتواند موفقیت هر شرکتی را تضمین کند، بازدید بدست آمده از روش سئو بر هر نوع تبلیغ برتری داشته و هزینه کمتری را نیز به شما تحمیل خواهد کرد.
 
چرا موتورهای جستجو نیاز به سئو دارند؟
 
گوگل موتوری هوشمند است ولی هنوز نیاز به کمک کاربران دارد، آنها همیشه در تلاشند تا نتایج بهتری را به کاربران اینترنتی ارائه دهند با این حال محدودیت هایی در این مسیر وجود دارد که نیاز به سئو سایت را ایجاد میکند. سئو اشتباه میتواند شما را از دید کاربران پنهان کرده و تمام تلاش شما را هدر دهد، در نتیجه رقبای شما با محتوایی ضعیف تر بازدید و محبوبیت بیشتری داشته باشند.
 
کلاه سیاه و کلاه سفید
 
استفاده از تکنیک های سئو درجهت رضایت مشتریان و رعایت تمام قوانین و اصول در این مسیر را سئو کلاه سفید مینامند ولی استفاده از ضعف موتورهای جستجو و تکنیک های فریب آنها در کنار عدم اهمیت به رضایت بازدیدکنندگان را روش کلاه سیاه میشناسند. هرچند ماه یکبار گوگل این تکنیک های کلاه سیاه را شناسایی کرده و سایتهایی که از این روش استفاده کرده اند را تنبیه خواهد کرد. برای دید بهتر نسبت به این مسئله مطالعه مقاله  ترفندهای سئو ۲۰۱۳ میتواند برای شما مفید باشد.
 
 
در این پست با نگاهی علمی، درباره بحث تضمین در سئو و شاخص های تعیین قیمت بهینه سازی وب سایت ها می پردازم.در پایان ، خود شما، یک کارشناس قیمت سئو خواهید شد و به درک درستی درباره ضمانت درسئو خواهید رسید!
 
توصیه می کنم قبل از مطالعه این مطلب، دروغ های سئو رو مطالعه کنید.در این مطلب درباره تضمین سئو، قیمت، تخصص سئوکاران، تفکر های مختلف،پکیج های سئو، قرارداد های سئو، اخلاق در سئو و ویژگی سئوکاران حرفه ای، صحبت می کنیم.
 
 
 
باور ها و گفتگو های رایج و غلط درباره قیمت و ضمانت در سئو:
 
۱- قیمت سئو حدود N تومان است.کاری ندارم N چه عددی است! تعیین عدد ثابت برای قیمت سئو اشتباه است.زیرا قیمت به خیلی از عوامل بستگی دارد.چطور می توان برای همه سایت ها یک نسخه پیچید و حتی یک محدوده قیمت در نظر گرفت؟
 
۲-در سئو هیچ تضمینی وجود ندارد.هر کس صفحه اول را تضمین می کند دروغگوست.زیرا خود گوگل به وب مستران تضمین نمی دهد.در ادامه متوجه می شوید که چرا این حرف صحیح نیست.بلکه باید گفت، اغلب کسانی که با قیمت پایین تضمین می کنند و نمونه کارهای متعدد در موضوعات رقابتی ندارند ، دروغگو هستند.
 
۳- به جای دادن پول به سئو کار، خودت سئو را انجام بده تا پول اضافی به کسی نداده باشی.در ادامه بحث می کنیم که چرا به متخصص سئو نیاز داریم.
 
۴- چرا برای سئو هزینه کنم؟سئوی سایت من ۹۰ درصد است! (با توجه به سایتهای خودکار تحلیل سئو!حتما سئوی ۱۰۰ درصد را مطالعه کنید)
 
۵- به جای هزینه برای سئو، قالبت را سئو کن، پست اختصاصی بنویس، راهنما های گوگل را مطالعه و رعایت کن.نیازی نیست به سئو کار پول بدهی.به همین راحتی سئو در اینها خلاصه شد!رقابتی هم وجود ندارد!
 
۶-به جای هزینه برای سئو، خودت سئو یاد بگیر.این حرف تا حدی می تواند صحیح باشد که حد آن در ادامه این مطلب مشخص می شود.
 
۷-این شخص/شرکت/وب سایت ، نمونه کارهای زیادی دارد و تضمین هم می کند.پس حتما می تواند سایت ما هم با موفقیت سئو کند.
 
۸-با سئوکارهای گران کار نکن.هر کس کار ارزان تری داشت، بهتر است.
 
۹-بعد از مشاهده نتایج، به سئوکار پول بده.در غیر اینصورت اطمینان نکن.
 
۱۰-قیمت سئوی هر کیورد، N تومان است. این مورد متفاوت از مورد اول است.در اینجا منظور من، برای کسانیست که همه کلمات کلیدی را یکی می دانند و روی تعداد کلمات کلیدی قیمت می دهند.
 
 
 
بدون شک،یکی یا چند مورد از ۱۰ مورد بالا را یا شنیده اید یا خودتان به دیگران گفته اید.با من همراه باشید تا عمیقا، بررسی کنیم که چرا موارد بالا(قسمت های Bold) صحیح نیستند:
 
 
 
چرا سئو نمی تواند یک محدوده قیمت داشته باشد؟
 
دلیل اول – بستگی به قدرت فعلی وب سایت دارد.سایتی که از اساس مشکل دار است را شاید نتوان سئو کرد و سایتی که به شدت مستعد است، را ممکن است با قیمتی بسیار کمتر از سایت های هم موضوع و هم سطح از نظر رقابت، سئو کرد.
 
دلیل دوم – بستگی به رقابت دارد.مگر می شود برای سایت شارژ، یک قیمت داد و برای سایت فروش چمن مصنوعی هم همان قیمت را داد؟یکی از بدترین و ناآگاهانه ترین قیمت دادن ها، قیمت به تعداد است.یعنی بگویند، هر کلمه کلیدی(یا عبارت)، N تومان! هر کلمه کلیدی یک وزن دارد و کسی که روی تعداد، و بدون توجه به موضوع و رقابت، قیمت می دهد، حداقل از نظر فنی، قابل اعتماد نیست.
 
دلیل سوم – بستگی به نوع سایت و تعداد کلمات کلیدی دارد.سئو انجمن ها، فروشگاه های اینرنتی، نیازمندی، سایت های شرکتی با کیورد های محدود، سایت های دانلود، چطور می تواند یک قیمت داشته باشد؟برای سئوی سایت دانلود که با عناوین پست های خود، باید رتبه خوبی پیدا کند، چطور می توان، قیمت مشابه یک سایت با کیورد خاص را داد؟صحبت این نیست که سئوی سایت دانلود، گرانتر از سایت با یک کیورد خاص است.صحبت سر تفاوت قیمت است.
 
 
 
شاخص های قیمت سئو چیست؟
 
۱- همه ۱۱۴ فاکتور سئو – یعنی در سایتی که قرار است بهینه سازی شود، چه مقدار از ۱۱۴ فاکتور سئو و با چه کیفیتی انجام شده است؟فاکتور های دیگر، همگی می توانند زیر مجموعه همین فاکتور باشند:
 
۲-تعداد کلمات کلیدی
 
۳-نوع وب سایت (دارای کلمات خاص و محدود ، دانلود ، انجمن ، نیازمندی و …)
 
۴-خود کلمات کلیدی و رقابت آنها.حتما آموزش انتخاب کلمات کلیدی مناسب و نحوه تشخیص رقابت کلمات کلیدی را مطالعه کنید.
 
۵-سابقه وب سایت.سئوی سایتی که به کل، اعتماد گوگل از او سلب شده است، بسیار مشکل تر است.
 
 
 
قیمت سئو واقعا چقدر است؟
 
خیلی خلاصه از حدود ۵۰۰ هزار تومان بگیرید تا بیش از ۲۵ میلیون تومان! بسیاری از مواقع، هزینه پشتیبانی ماهانه نیز مورد نیاز است که خود آن هم می تواند از ماهانه ۵۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان متغیر باشد.سئو اساسا باید به صورت ماهانه باشد.چون تا وقتی رقابت و تغییرات الگوریتم های گوگل هست، سئو هم هم هست و تا وقتی سئو هست، فعالیت ماهانه هم وجود دارد.اما اگر سئوکار بتواند، به شکل بسیار قدرتمند تری از سایر رقبا عمل کند طوری که رقبا، به راحتی نتوانند، بر رقیب جدید خود چیره شوند(یا کلا رقابت، کم باشد)، می توان گفت، که هزینه ماهانه هم در کار نیست.
 
 
 
چرا می گویند هر کس ادعای تضمین در سئو می کند دروغگوست و آیا این حرف صحیح است؟
 
۱- چون خودشان توانایی کافی ندارند و فکر می کنند همه مثل خودشان ناتوانند و با استناد به گزینه شماره دو در پایین خودشان را گوگل می زنند و راضی نگه می دارند.
 
۲-چون خود گوگل رسما گفته است که هیچ ضمانتی نمی کند که هر کس از راهنمایی هایش پیروی کند، به صفحه اول گوگل می آید.
 
۳-چون تضمین روی یک وب سایت خارجی به نام گوگل که خارج از کنترل سئوکار است ، داده می شود.
 
 
 
 چه کسانی تضمین نمی کنند؟
 
کسانی که انسان های درست کاری هستند اما دانش کافی را حداقل برای سئوی سایت مورد نظر، ندارند.زیرا این افراد، نمی دانند که کار آنها نتیجه می دهد یا خیر.انها فقط تلاش خود را می کنند.لذا این دسته از افراد، همیشه سه ویژگی دارند: ۱- ترس از مسئولیت ۲-دانش ناکافی ۳- راستگویی و صداقت
 
دسته دیگری هم هستند که هر کاری با سایت شما می کنند و به هر دری با هر روشی می زنند تا نتیجه بگیرند و خیالشان راحت است، که تضمین ندادند و نقاب آدم خوب ها را به چهره زدند.دانش اغلب این افراد این است که با کلمه کلیدی مورد نظر، بک لینک ایجاد کنند.
 
 
 
چه کسانی تضمین می کنند؟
 
دسته اول انسان های درست کاری نیستند.آنها دانش کافی ندارند و خودشان هم می دانند.لذا قصد کلاهبرداری دارند و سفارش سئو را به صورت تضمینی قبول می کنند و بعد، در زمین فرو می روند و ناپدید می شوند.توجه کنید، اصلا قصد ندارم بگویم ایران پر از کلاه بردار سئوست! در هر حوزه ای، همیشه افراد سودجو و کلاهبردار وجود دارد.
 
دسته دوم انسان های نادانی هستند.آنها فکر می کنند دانش کافی دارند اما خودشان هم خبر ندارند که دانش کافی ندارند.آنها فکر می کنند، هر کس قالب خود را بهینه کند، و به دستورات گوگل عمل کند، بالا می آید و ممکن است توانسته باشند در موضوعات کم رقابت و موارد خاصی که وب سایتی به شدت، مستعد رتبه خوب بوده، موفق شوند.لذا بر اساس همین تفکر خود، لقمه بزرگتر از دهان خود بر می دارند و خودشان هم نمی دانند که توانایی ندارند.آنها تک بعدی فکر می کنند یا برای همه وب سایت ها یک نسخه می چینند.بسیاری از این افراد، وقتی سایت ها را تا صفحه دو می آورند، فکر می کنند دیگر سئوکار شده اند.این دسته، انسان های سالمی هستند.اما یا از سر غرور یا کوته بینی، تضمین می کنند و شکست می خورند و از بازار خراب کن های سئو هستند و بسیاری از آنها، تنها دانششان این است که با کلمات کلیدیبک لینک ایجاد کنند.
 
دسته سوم، انسان های هوشیار، با دانش کافی هستند و به نتیجه کار خود در موضوعات رقابتی اطمینان دارند.این دسته، بسیار با تجربه، دارای دیدی وسیع و غیر تک بعدی هستند و با همه اینها، در ذهن خود، یک درصد احتمال شکست می دهند.چون ممکن است با یک تغییر الگوریتم، خیلی از دانش و حساب کتابشان، زیر سوال رود.اما با توجه به تجربه، دانشی که دارند، آن یک درصد ریسک را که به ندرت هم پیش می آید، می پذیرند و به مشتری تضمین می دهند.برای این دسته، باز هم یک درصد ریسک وجود دارد.اما با توجه به قوانین و حقیقت های تجارت، یک درصد ریسک، دیگر ریسک نیست.بلکه هزینه جاری محسوب می شود.
 
چرا تضمین در سئو، می تواند صحیح باشد؟
 
سئو در سطوح کم یا بی رقابت آسان است و بسیاری از صاحبان وب سایت ها، خودشان حداقل از پس سایت خودشان بر می آیند.این افراد، در سطح خودشان، می توانند برای دیگران هم سئو انجام دهند و تضمین کنند.پس چون تضمین می کنند نشان از دروغگویی آنهاست؟طبیعتا خیر.
 
تفاوت سئوکار های حرفه ای در این است، که در سطوح رقابتی یا در شرایط خاص می توانند تضمین کنند.منظور از سطوح رقابتی که مشخص است و نیازی به توضیح نیست.منظور از شرایط خاص هم، برای مثال تعداد کیورد های زیاد است.سئوکار غیر حرفه ای یا کم تجربه ممکن است نتواند روی دهها،صدها و هزاران کیورد کار کند.ممکن است نتواند روی یک وب سایت با Landing Page هایی به تعداد بالا آنهم در سطوح رقابتی کار کند.ممکن است نتواند سئوی سایت دانلود که صد ها و هزاران کیورد دارد را انجام دهد.ممکن است درباره سایت های بی محتوا، مثل چت،شارژ و … نداند که چه باید بکند.
 
چیزی که من به چشم دیدم این هست که خیلی ها با شخص من سر همین موضوع که تضمین دادن اشتباه است و دروغی بیش نیست بحث های زیادی کردند و به شدت و با تعصب پافشاری داشتند که امکان ندارد، کنترل کامل در سئو داشته باشیم و تضمین دهیم، بعد از مدتی در جاهای مختلف، ایمیل، تبلیغات، پست انجمن ها و … دیدم که نوشته اند سئو تضمینی! پس این افراد یا در گذشته دانش کافی نداشتند و اخیرا دانش کافی پیدا کردند یا اکنون در حال دروغگویی و کلاه برداری هستند!
 
لذا تضمین، وقتی از سمت سئوکار با تجربه، بروز ، حرفه ای و با اخلاق و با قیمت بالا ، داده شود، قابل اطمینان است.
 
 
 
پکیج های سئو!
 
بسیاری از وب سایت ها، سئو را در پکیج هایی قرار داده اند که با دلایل زیر می توانید متوجه شوید که چرا پکیج بندی سئو، کار اشتباهی است:
 
۱- در پکیج ها میزان رقابت لحاظ نمی شوند.می گویند هر کیورد N تومان.کاری هم نداریم N چه عددی است.چه ۵۰ هزار تومان.چه ۲۰ میلیون تومان.وقتی برای همه کیورد ها یک قیمت لحاظ می شود، نشان از ناشایسته بودن سئوکار است.زیرا سئوکار تفاوتی میان کلمات کلیدی “تور” ، “تور ترکیه” ، “شارژ ایرانسل” ، “چت روم” ، “دانلود آهنگ جدید” ، “دانلود فیلم” ، “چمن مصنوعی” ، “الکتروفیوژن” را نمی داند.آیا واقعا دشواری سئوی کلمه “الکتروفیوژن” با “تور” یکی است؟چطور می توان یک قیمت داد؟در بالا، توضیحات لازم رو درباره قیمت دادم.
 
۲-اگر در پکیج ها میزان رقابت کلمات کلیدی لحاظ شود، رقابت های مختلف ، در یک پکیج قرار می گیرند.برای مثال، ۴ پکیج کم رقابت، بی رقابت ، رقابت متوسط و رقابت زیاد.رقابت زیاد خود تعریف دارد.همانطور که در بالا اشاره کردم، برای هر سایت باید یک نسخه پیچید.مگر می شود کل رقابت های سئو را در ۴ دسته تقسیم کرد؟اگر هم این کار انجام گیرد، قیمت هر پکیج، باید دسته بالاترین قیمت باشد تا سئوکار ضرر نکند!
 
۳-به جز میزان رقابت، سختی سئوی هر سایت به خیلی موارد دیگر بستگی دارد.چطور می توان، در پکیج، سئوی وب سایت ها را خلاصه کرد؟
 
تنها زمانی پکیج مناسب است، که دقیقا موارد آن ذکر شده باشد و موارد پایه باشد.می توان کارهای مرتبط با On Page SEO را ر پکیج قرار داد.می توان لینک بیلدینگ را در پکیج قرار داد.اما در سطوح پیشرفته، هر طور که حساب کنید، نمی توان سئو را به همراه تضمین، در پکیج خلاصه کرد.
 
قرارداد های سئو، قابل اطمینان نیسنتند! سئو مبتنی بر اخلاق است و بس!
 
بیایید سادگی رو کنار بگذاریم.فرض کنید قرارداد محضری با شرکت بسیار مشهور و بزرگی بستید.سپس فرض کنید این شرکت موفق نشد و کار شکست خورد.شما می خواهید تشریف ببرید دفتر شرکت و با مسئولین آن دعوا کنید؟یا میخواهید به دادسرا تشریف ببرید و بگویید فلان شرکت، سایت من را در گوگل بالا نیاورده است؟خنده دار نیست؟
 
بدون شک، شما از خیر آن شرکت و پول خود می گذرید و هزاران دلیل برای شما می آورند که مشکل از سمت آنها نبوده است و رد این دلایل آنها هم برای شما در دادگاه قابل اثبات نیست.بیایید سادگی را کنار بگذارید! میخواهید به دادسرا بروید و قرارداد سئو را نشان دهید و به قاضی بگویید، آقای قاضی فلان شرکت سایت مرا در گوگل در زمان مقرر بالا نیاورد؟ چه فکری پیش خود کرده اید؟ خیالتان را راحت کنم! هیچ دست آویز قانونی در سئو برای شما وجود ندارد.نه با دعوا می توانید کار خود را پیش ببرید نه با قانون.سئو مبتنی بر اخلاق و اعتماد است.اگر اخلاق باشد،(از سمت دو طرف.نه فقط سئوکار) ، همه چیز به درستی پیش می رود.اگر نباشد، با قرارداد و قانون هم هیچ کاری پیش نمی رود.
 
اما یک تفاهم نامه کتبی، که طرفین بدانند چه قول و قرارهایی با هم دارند که بعدا بتوانند به آن مراجعه و استناد کنند (بین خودشان و به خاطر جلوگیری از فراموشی) ، بسیار بسیار مناسب است.
 
 
 
شرکت بودن یا نبودن سئوکار، ملاک نیست!
 
ثبت شرکت و مهر و کاغذ بازی، هیچ کاری ندارد.امروزه همه جا پر از دفاتر و حتی منشی مجازی و اجاره ای چند ساعته است.هر کس برای کار دیگری، می تواند یک دفتر هم اجاره کند و به شما بگوید که شرکتش است(که هیچ ارتباطی به سئو ندارد).همه می توانند چند خط تلفن خریداری کنند و روی گوشی خود دایورت کنند تا بگویند با تلفن ثابت داریم و معتبر هستیم!
 
از طرفی شرکت های معتبر و بزرگ هم ممکن است دانش کافی نداشته باشند.داشتن دفتر و سابقه، لزوما به معنی دانش سئو نیست! اتفاقا شرکت های بزرگ راحت تر می توانند، شما را دور بزنند.چون شما به خود اجازه نمی دهید که به خاطر عدم تعهد آن شرکت، با آن شرکت، گلاویز شوید و آنها به هزار ترفند می توانند دلیل و توجیه بیاورند.
 
این به معنی این نیست که همه شرکت ها بی اعتبارند و اشخاص با اعتبار.بلکه صرفا به این معنی است که صرف شخص یا شرکت بودن سئوکار ، بزرگ یا کوچک بودن سئوکار، نمی توانید درباره اعتبارش قضاوت کنید.
 
 
 
چرا خودتان سئو یاد نگیرید؟
 
در سطوح پایه همه وب مستران باید بلد باشند.هر چه در سطح On Page است بهتر است هر مدیر وب سایتی بداند.مدیران وب سایت ها، فقط در حد وب سایت خودشان به شرط کم یا بی رقابت بودن، می توانند از پس کار بر بیایند.اگر موضوع خودشان رقابتی باشد، آن وقت دیگر، نه تنها مدیر وب سایت و همکاران، بلکه بسیاری از سئوکاران هم نمی توانند کاری از پیش ببرند و فقط سئوکاران حرفه ای و بروز و با تجربه هستند که می توانند پروژه سئو را به نتیجه برسانند.صاحب وب سایت ممکن است تجربیاتی داشته باشد، اما به هیچ وجه کافی نیست و کوچکترین اشتباهی به خصوص درباره بک لینک ها، کار را خراب می کند.
 
بنابراین خیلی هم خوب است که صاحبان وب سایت ها، خودشان به اصول سئو آگاه باشند.تفاوت سئوکاران حرفه ای با دیگران، در کیفیت، ماندگاری، بروز بودن و قدرت رقابت آنهاست.
 
 
 
پرداخت هزینه به سئوکار بعد از مشاهده نتایج! آری یا خیر؟
 
پرداخت در آخر کار ، یک روش غیر حرفه ایست و در هر حوزه ای در فناوری اطلاعات، کار بسیار غلطی است.به این علت که وقتی از سمت مشتری پرداختی صورت نگیرد، خود مشتری احساس می کند، کار را به کسی نسپرده است و هیچ حساسیتی ندارد و در بسیاری از موارد ممکن است مشتری، به چند نفر، کار را بسپرد و یا ناگهان فراموش کند که کارش را به کسی سپرده است.عدم پرداخت از سمت مشتری، موجب عدم تعهد از سمت مشتری هم می شود و حتی اگر سئوکار، کار را به نتیجه برساند، مشتری تصور می کند، خودش کارش را به نتیجه رسانده است.(مثلا به خاطر تولید محتوایش بالا آمده).لذا در پایان کار، پرداختی هم انجام نمی دهد!
 
دلیل دوم این است که خود سئوکار، نیازمند هزینه نقدی و زمانی است تا بتواند کار را پیش ببرد.بنابراین اگر سئوکاری به شما گفت که اول نتیجه را ببینید، بعدا هزینه کنید، اصلا اطمینان نکنید.چون کسی که این حرف را می زند، اصلا سئوکار نیست و دانش کافی ندارد!
 
دلیل سوم این است که اگر کسی، بدون دریافت حداقل بخشی از هزینه، کار شما را بپذیرد، خود آن شخص، تعهدی به شما نخواهد داشت و در آینده می گوید، شما به من پولی ندادید که من کاری انجام دهم.
 
تعارف را کنار بگذاریم! تنها پول است که به کارها رسمیت می بخشد! بدون پول هیچ کاری رسمیت پیدا نمی کند.اصلا هم غلط نیست و ربطی هم به خراب شدن زمانه و مادی شدن و پول پرست شدن انسان ها ندارد! هر چیز باید جای خودش باشد.شما وقتی کالایی را به کسی می فروشید پول نمی گیرید؟شما وقتی به کسی تعهد می دهید که کاری انجام دهید، هیچ هزینه ای دریافت نمی کنید؟شاید وقتی می بینید، در ایران، کسی حرف از سئو می زند، و در کنارش  صحبت از پول پرستی و زمانه می کند، تعجب کنید! این عادت شخصی من است، که همه چیز را از کلیشه خارج کنم و مثل یک ماشین، یا انسان تک بعدی و اخمو با نوشته های کتابی، ننویسم و بتوانم سهم خودم را برای مبارزه با کپی پیست در جامعه ای که حتی برای بیان احساسات (در شبکه های اجتماعی)، از کپی پیست استفاده می شود، ایفا کنم!
 
کار با سئوکارهای ارزان
 
افراد و شرکت هایی که ارزان کار می کنند، قابل اطمینان نیستند.مشکل هم اینجاست که خود سئوکاران (غیر حرفه ای ها) هم نمی دانند قیمت ارزان یعنی چقدر! چه برسد به مشتریان!
 
اما به طور معمول سئوی زیر ۵۰۰ هزار تومان، نمی تواند، آینده خوبی داشته باشد مگر اینکه بسیار پایه باشد و کارهای پایه و On Page SEO انجام گیرد که همین کارها را خود صاحبان وب سایت ها با اندکی اطلاعات، می توانند انجام دهند.
 
به طور کلی قیمت های کم سئو (زیر ۵۰۰ هزار تومان یا سئوهای رایگانی که طراحان سایت انجام می دهند) همیشه یکی از حالت های زیر است:
 
۱- عدم دانش سئوکار
 
۲-فقط کارهای پایه سئو انجام می شود.مثل سئوی قالب و …
 
۳-رفع پنالتی گوگل
 
۴-استفاده از روش های غلط لینک بیلدینگ.مثلا سئوکار، در ۱۰۰ سایت اسپم و بی کیفیت خود، یک شبه لینک سایت شما را درج می کند!
 
۵-سئوکار قصد دارد همان هزینه کم را دزدی کند و هیچ کاری انجام ندهد.
 
۶-سئوکار درک و دانش درستی از سئو ندارد و بعدا به شما می گوید که باید قیمت را افزایش دهید یا اعلام شکست می کند یا از زیر کار در می رود.
 
۷-سئوکار، دوست دارد ضرر کند و از جیب، هزینه کند و وقت خود را تلف کند! اگر علتش را فهمیدید به من هم بگویید!
 
۷-سئوکار تضمینی نمی کند و تا حدی که برایش به صرفه باشد، کارهایی روی وب سایت شما انجام می دهد.
 
گزینه آخر، گزینه صحیح است و یک سئوکار با اخلاق و حرفه ای، اگر قیمت پایینی به شما دهد، حتما روش ششم را دنبال می کند.
 
لازم به ذکر است، در برخی موارد، کار به شدت ساده و آسان است و مبالغ پایین، حتی با تضمین هم می تواند صحیح باشد.
 
 
 
بسیار از سئوکاران خودشان هم نمی دانند چقدر توانایی دارند
 
همانطور که همیشه در سئوروز گفتم، سئو مطلق نیست! سئوکاری که ۱۰ نمونه کار کم رقابت دارد، اگر ذهن بسته ای داشته باشد تصور می کند که یک کار رقابتی هم می تواند انجام دهد.این سئوکار نمی تواند رقابت کلمات کلیدی و یک موضوع را تشخیص دهد.(آموزش تشخیص رقابت کلمات کلیدی را نخوانده است!)حتی ممکن است قبلا در موضوعات رقابتی نمونه کارهایی داشته باشد.اما اکنون دیگر out of date شده است و اکنون دیگر توانایی سابق را ندارد.وقتی به این سئوکار، پروژه ای را واگذار می کنید، با اشتیاق قبول می کند و به شما تضمین می دهد.اما بعد از گذشت زمان، سئوکار بدون اینکه خود متوجه شود، از کار فرار می کند و سعی می کند به شکلی، از زیر بار مسئولیت، خارج شود.این سئوکار، ممکن است مدتها متوجه نشود، که دانش او برای کاری که گرفته است، کافی نیست و اگر انسان مغروری باشد، خدا باید به مشتریانی که به طورش می خورند رحم کند!! اگر دارای اخلاق حرفه ای باشد، می پذیرد که در انجام کار ناتوان است و اقدام به جبران برای مشتری می کند. بیش از ۹۵ درصد سئوکاران ایران و جهان، در این دسته قرار دارند.
 
سئوکاران مغرور
 
از آنجا که سئو، به طور کامل در جهان(نه فقط در ایران)، مستندات ندارد و اکثر مستندات و آموزش های آن در سطوح پایین است و به طور کلی دارای خطا و اشتباه است، و مدام هم تغییر می کند، هر کس ممکن است با به دست آوردن نتایجی، دچار توهم شود که یک سئوکار شده است.در حالی که چنین نیست! کسانی که اهل ریسک نیستند، انسان های قانونمند و چهارچوب محوری هستندی(یعنی برای هر کاری به دنبال اصول و چهارچوب هستند) و یا انسان هایی که اهل تغییر نیستند و با دانش خود، میخواهند سالها، کار کنند، نمی توانند سئوکار خوبی باشند.بدتر از اینها، انسان های مغرور هستند.نه تنها در سئو، بلکه در هر حوزه ای، غرور نقطه آغاز شکست یا توقف است.حالا با در نظر گرفتن ویژگی های سئو (تغییر ماه به ماه و فصل به فصل، بدون مستندات و … ) تصور کنید که اگر سئوکار مغرور باشد، چقدر زود شکست می خورد و از گردونه خارج می شود.
 
اسم جالبی نیست.اما من در هر حوزه ای، به افرادی که بروز نمی شوند و مغرور می شوند، می گویم انسان های فسیل شده! هر کس به آفت غرور دچار می شود، زودتر فسیل می شود و یا سخت تر می تواند از فسیل بودن خارج شود! به هیچ وجه هم قصد اهانت به دیگران را ندارم.خود من (محسن طاوسی) در بسیاری از مواقع در زندگی، دچار غرور شده ام و درجا زدم.درباره غرور، در پست، غرور ،آفت سئوکاران و فعالان حوزه IT بیشتر نوشتم.
 
 
 
سئوکار حرفه ای کیست؟
 
سئوکار حرفه ای هر نوع وب سایتی را می تواند سئو کند! شارژ، چت، فیلم و آهنگ، سایت های دانلود و نیازمندی.سایت های یک کیورده، چند ده، چند صد  و چند هزار کیورد و داینامیک کیورد.سایت های با رقابت اشباع شده.سایت های بی محتوا، سایت های فروشگاهی، شرکتی و … .سئوکارهای حرفه ای قیمت پایینی برای انجام کارهای خود نمی دهند.نه کلاه سیاه کار هستند که با روش های غلط، فقط در کوتاه مدت نتیجه بگیرند و نه بیش از حد، کلاه سفید کار هستند.سئوی حرفه ای همیشه روی کلاه خاکستری می چرخد.سئوی کلاه سفید، یعنی گوش دادن به قوانین گوگل و رعایت اصول اولیه سئو و برندسازی که هزینه چند ده تا چند صد میلیونی می طلبد.اما سئوی کلاه خاکستری، حد وسطی است که نه آینده بدی دارد و نه محدودیتی دارد.اغلب سئوکاران کلاه سفید، که نمی توانند، سایت های خاص یا بی محتوا را سئو کنند، همیشه سئوکاران حرفه ای را، کلاه سیاه کار خطاب می کنند که سخت در اشتباه اند! آنها فقط خود را گوگل می زنند!
 
سئوکار حرفه ای هیچ وقت نمی گوید، که سئوی موضوعات x (مثلا، چت، آهنگ و …) به کلاس کاری اش نمیخورد.کسی که برای عدم پذیرش برخی از کارهای سئو، بهانه می آورد، سئوکار حرفه ای نیست.سئوکاری که حرف هایی مشابه زیر می زند حرفه ای نیست:
 
– کسی که می گوید، محتوای خود را بروز نکردی و افت کردی…
 
– ما سئوی این گونه سایت ها را قبول نمی کنیم…(بخصوص سایت های بی محتوا مثل چت و …)
 
– ما فقط سئو آموزش می دهیم، و کار سئو قبول نمی کنیم.(این سئوکاران، فقط سئوکارهای تئوری هستند و در عمل حرفی برای گفتن ندارند)
 
– چون سایت شما را ما طراحی کردیم، سئوی شما را رایگان انجام می دهیم!(امکان ندارد!!! مگر در موارد بی رقابت)
 
– چون سایت ما در صفحه اول گوگل است، خود گواه حرفه ای بودن ماست!
 
اصلا چنین نیست! با اینکه سئوروز همیشه در صدر نتایج گوگل بوده و هست، باز هم نمیگوییم که این ملاک، کفایت می کند! بسیاری از سئوکاران ممکن است، به خاطر قدمت و رتبه اعتمادی که از گوگل کسب کردند و خودشان هم متوجه نبودند، در صفحه اول گوگل قرار گیرند.اما نتوانند موضوعات جدید و رقابتی برای سایت های تازه تاسیس را سئو کنند.ممکن است به آنها، سایت جدید سئو یا موضوع رقابتی خودشان را، اکنون، دیگر نتوانند سئو کنند و به صدر نتایج گوگل برسانند.این سئوکاران فقط منتظر آپدیت های گوگل می نشینند و منتظر می مانند گوگل به انها لطف کند و فقط می توانند دستور العمل های گوگل را انجام دهند! یا شروع به تقلید از رقبا می کنند و نتیجه هم نمی گیرند(به خصوص سایت های طراحی سایت که کار سئو هم انجام می دهند)
 

 

برگرفته از سئو روز
زمان: 13:54:03
گروه: سئو
بازدید: 33044
امتیاز: 3.3
تگهای خبر: سئو
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل