فعال سازی بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی با ابزار مالیاتی

براساس یك موافقت نامه رقم خورد؛
بی بدیل پرداز: بستر توسعه هوش مصنوعی و تربیت نیروی انسانی متخصص با امضای موافقت نامه همکاری بین معاونت علمی ریاست جمهوری و یک شرکت خصوصی و با بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی فراهم می شود.
فعال سازی بخش خصوصی در توسعه هوش مصنوعی با ابزار مالیاتی

به گزارش بی بدیل پرداز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در مراسم انعقاد این موافقت نامه که با حضور دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، حق جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی و جوانمردی، مدیرعامل یک شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد، همکاری در زمینه های سرمایه گذاری، فناوری و کارآفرینی برای افزایش ظرفیت فناورانه و حل چالش های تولید و خدمات در عرصه داده و هوش مصنوعی مورد تاکید قرار گرفت.
توسعه زیست بوم داده و هوش مصنوعی و پاسخگویی به نیازهای اساسی کشور بوسیله این فناوری عمده هدفی است که در قالب این موافقت نامه دنبال خواهد شد.
دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور طی سخنانی در این مراسم اظهار داشت: اعتبار مالیاتی فرصت های بسیار خوبی در اختیار شرکتها قرار می دهد تا زمینه را برای تحقیق و توسعه فراهم نمایند. این ظرفیت برای شرکت هایی که آشنایی کمتری با اهمیت تحقیق و توسعه و اقتصاد دانش بنیان دارند بعنوان یک مشوق عمل می کند اما از مجموعه های توانمندی همچون فناپ که به اهمیت موضوع آگاه هستند و در فضای فناوری زیست می کنند، انتظار می رود که قدمهای جدی را در راه تحقیق و توسعه فناوری بردارند و با سرمایه گذاری قابل توجه در این حوزه، پیشگام باشند.
وی اضافه کرد: در موضوع حمایت اعتبار مالیاتی به دنبال این هستیم که بتوانیم تحولی در عرصه تحقیق و توسعه کشور ایجاد نماییم و سطح تحقیق و توسعه دست کم یک و نیم درصد ارتقا پیدا کند، اما این پروسه باید بر اساس یک آرامش تثبیت کننده با برنامه ریزی دقیق، قدم به قدم و با یک سقف مشخص پیش برود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت نگاه کلان در پشتیبانی از توسعه زیرساخت ها و ابزارهای هوش مصنوعی اظهار داشت: معتقدم کشور، برای اختصاص حمایت های دولتی، توان و ظرفیت محدودی دارد و چاره ای نداریم جز آن که بجای ایجاد مجموعه های گوناگون و یا حمایت های پراکنده، حمایت ها را تجمیع کرده یک زیرساخت جامع ایجاد نماییم. با همین نگاه و یک رویکرد حکمرانی و مدیریتی، طی پیگیری های گوناگون مرکز هوش مصنوعی راه افتاد و تمام تمرکز بر این بوده است که این مرکز، چابک و کوچک باشد و بعنوان یک مرکز ملی، فراتر از معاونت علمی عمل کند و به معنای واقعی، مرکزی باشد که مقرر است امور مدیریتی هوش مصنوعی را عهده دار باشد.
دهقانی با بیان اینکه ساختار مرکز ملی هوش مصنوعی طوری برنامه ریزی شده که توسعه این فناوری در چهار لایه اصلی دنبال شود، اضافه کرد: لایه نخست، شامل زیرساخت های پردازشی و مدلهای زبانی بزرگ هوش مصنوعی است؛ این لایه باید توسط بخش خصوصی مانند اپراتورهای تلفن همراه، دنبال شود. تلاش می نماییم با استفاده از ابزار اعتبار مالیاتی، مجموعه های توانمند را پای کار بیاوریم و خوشبختانه توافقاتی در این حوزه صورت گرفته است و دولت نیز سه هزار میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده که کماکان قابلیت جذب اعتبار دارد، تا در فرم خصوصی و هم راستا با سیاست های حکمرانی، لایه خدمات توسعه پیدا کند.
وی لایه دوم را لایه داده عنوان نمود و اضافه کرد: این لایه شامل زیرساخت های تامین، گردآوری، مرتب سازی، برچسب گذاری و خود داده است. همچون راه اندازی دیتاسنتر و سایر خدمات داده را مدیریت می کند کند که ضروری است یک نهاد حاکمیتی و توانمند مانند همین مرکز ملی، کار داده را انجام دهد.
رییس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به شکل گیری پلت فرم های تخصصی در لایه سوم سیاستی مرکز ملی هوش مصنوعی اظهار داشت: در لایه سوم، پلت فرم های تخصصی توسه می یابند و در این خصوص تلاش می نماییم پلت فرم های تخصصی هوش مصنوعی متصل را در صنعت چهار، صنعت و معدن، سلامت و پزشکی، صنعت مالی ایجاد نماییم. در اپراتوری هریک از این چهار پلت فرم از نقش آفرینی نهادهای مرتبط و اثرگذار حمایت می نماییم.
دهقانی اضافه کرد: در لایه چهارم نیز شرکتهای دانش بنیان و فناور، استارتاپ ها و دانشگاه ها نقش آفرینی می کنند و از زیرساخت های هوش مصنوعی در راستای توسعه این فناوری و توسعه ابزارهای آن بهره می برند؛ در قالب این مدل تعریف شده برای مرکز ملی هوش مصنوعی در تمامی لایه ها آمادگی حمایت و همکاری داریم.
وی ضمن اشاره به ضرورت تربیت نیروی انسانی متخصص اظهار داشت: ۱۰۰ دوره اموزشی تخصصی حمایت می شوند تا زمینه تربیت نیروی انسانی فراهم گردد. به دنبال استقلال و امنیت داده هستیم و این توافق نامه نقطه شروع خوبی است که امیدوارم با عزمی که در فناپ، مرکز ملی هوش مصنوعی و معاونت توسعه فناوری های راهبردی وجود دارد، یک تحول جدی در این عرصه اتفاق بیافتد.
شقایق حق جوی جوانمرد رییس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی نیز ضمن اشاره به اینکه هوش مصنوعی همچون فناوری هایی است که آینده کسب و کارها و زندگی مردم را نحت تاثیر قرار داده و تحولات شایان توجهی را در آینده پیش رو ایجاد خواهد کرد، اضافه کرد: این فناوری، ضمن آن که زمینه کسب و کارهای جدید را فراهم می آورد، در اشکال فعلی کسب و کارها تغییرات جدی ایجاد خواهد نمود و ضروری است که در راه توسعه فزاینده و با سرعت بالای این فناوری، از قافله عقب نمانیم و قدمهای روبه جو برداریم.
وی ضمن اشاره به نقش معاونت علمی بعنوان متولی و مسئول توسعه فناوری های راهبردی همچون هوش مصنوعی در کشور اظهار داشت: معاونت علمی در این راه از ظرفیت همکاری با شرکتهای بزرگ و توانمندی های بخش خصوصی بهره می برد و در این خصوص با اجرای حمایت های قانونی مانند اعتبار مالیاتی زمینه تحقیق و توسعه را فراهم می آورد، توافق نامه ای که با فناپ به امضا رسید نیز توسعه زیرساخت ها و حل چالش های تولید و خدمات در عرصه داده و هوش مصنوعی را دنبال می کند.
گفتنی است بر طبق این موافقت نامه همکاری، موضوع هایی همچون زیرساخت های رایانش ابری، ایجاد و بهینه سازی زیرساخت های پردازش و ذخیره سازی داده در مقیاس بزرگ، افزایش قابلیت دسترسی و کارایی سیستم های مبتنی بر ابر، ایجاد پلت فرم های مدیریت داده برای تجمیع، تحلیل و به اشتراک گذاری داده ها، تسهیل در تصمیم گیری های مبتنی بر داده، افزایش دسترسی و فهم عمومی نسبت به هوش مصنوعی، برگزاری برنامه های آموزشی، کارگاه ها و رویدادهای ترویجی، توانمندسازی نیروی کار، ارائه برنامه های آموزشی و توسعه مهارت های در رابطه با هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات، اجرای پروژه ها و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در صنایع کلیدی خصوصاً صنایع مالی، معدنی، انرژی و حمل و نقل، افزایش بهره وری و نوآوری، امنیت سایبری و مبارزه با فساد و رونق کسب وکارهای نوپا در دستور کار قرار دارد.
در راستای این موافقت نامه همکاری، استفاده از اعتبار مالیاتی گروه شرکتهای فناپ و سایر شرکتهای گروه مالی پاسارگاد با همکاری معاونت علمی حداقل به میزان سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار گرفته است و از ظرفیت اعتبار مالیاتی شرکت فناپ مطابق با دستورالعمل اجرائی بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان تا سقف سالانه ۲۰۰ میلیارد تومان بهره برداری خواهد شد.
این شرکت خصوصی در قالب این موافقت نامه ضمن ایجاد و توسعه زیرساخت رایانش ابری به منظور ارائه بستر محاسباتی مقیاس پذیر و امن برای پردازش کلان داده و پشتیبانی از برنامه ها و خدمات هوش مصنوعی، زمینه را برای ارائه طیف متنوعی از خدمات پردازش ابری با قیمتی مقرون به صرفه برای تسهیل پیاده سازی و استقرار روش های نوین یادگیری ماشین فراهم می آورد.
همچنین ضمن ایجاد بستر تجاری سازی هوش مصنوعی در صنایع کلیدی همچون تحلیل پیشبینی کننده و تصمیم گیری، خودکارسازی فرآیندها برای کاهش هزینه ها، رباتیک صنعتی و خدماتی، چت بات های هوشمند و سیستم های سفارش کننده، استخراج دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی و... زمینه را برای ارتقای آگاهی یک میلیون نفر از مفاهیم و فرصت های شغلی در اقتصاد دیجیتال تا پنج سال آینده و ارائه آموزش های لازم به ۴۰۰ هزار نفر در زمینه مهارت های مقدماتی مورد نیاز در اقتصاد دیجیتال و همین طور ۱۲۰ هزار نفر در زمینه های تخصصی تر مانند هوش مصنوعی، بلاک چین و اینترنت اشیاء فراهم خواهد نمود.


منبع:

زمان: 12:45:20
گروه: مطالب عمومی
بازدید: 410
امتیاز: 5.0
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نظر شما در مورد مطلب:
دوستان بی بدیل